Ботев Враца шокира 10 от Лудогорец на старта на сезона


Ботев Враца шокира 10 от Лудогорец на старта на сезона
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

4946 0

Лудогорец загуби изненадващо на стара на сезона от Ботев Враца. Домакините победиха с 3:1, като разградчани още през първата част останаха с човек по-малко, след като Светослав Дяков бе изгонен. За врачани се разписаха Валери Домовчийски, Даниел Генов и Петър Атанасов. В края Каули вкара от дузпа за Лудогорец.

Първата опасна ситуация бе в 5' за гостите. Новото попълнение на разградчани Бърнард Текпетей отправи мощен диагонален удар отляво с десния крак, но Венцислав Керчев отклони топката. След това последваха две добри ситуации за врачани.

Първо, в 7' Петър Атанасов пусна успореден пас към Генов, но топката бе изчистена от Григоре, но тя премина опасно покрай вратата на Ренан. В 14' Генов надбяга Григоре, но чудесната намеса на Терзиев предотврати гол във вратата на шампионите. В 23' Тепкетей пробва далечен изстрел, но много неточен.

В 33' капитанът на Лудогорец Светослав Дяков за пореден път в мача бе колеблив и загуби топката в средата на терена. След това задържа за фланелката Генов и логично получи втори жълт, и респективно червен картон. Две минути преди края на полувремето домакините успяха да открият и резултата. Генов центрира отдясно за Домовчийски, който се измъкна от Сисиньо и засече топката от няколко метра, правейки безпомощен Ренан.

И втората част започна по-силно за врачани. Две минути след подновяването на двубоя удвоиха преднината си. След корнер Н'Диайе стреля с глава, Ренан успя да избие, но Генов с добавка в близкия ъгъл на бразилския страж се разписа за 2:0. В 53'  Буров стреля по земя от над 20 метра, а Ренан направи неубедителна намеса, но все пак изби в корнер.

В 64' като по чудо не се стигна и до трети гол във вратата на разградчани. Генов се пребори за една изритана топка с Терзиев, след това овладя и стреля от границата на наказателното поле, а ударът се отби в лявата греда. Атаките за домакините продължиха, като в 83 стигнаха и до трети гол. Буров получи отляво и центрира остро към Атанасов, който се пребори с Недялков за 3:0. В края Каули вкара от дузпа за Лудогорец.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

БОТЕВ (ВРАЦА): 33. Костов, 24. Н’Диайе, 81. Зехиров, 30. Домовчийски, 37. Керчев, 9. Генов, 6. Гаджев, 14. Буров, 18. Миланов, 8. Лагоа, 10. Атанасов

ЛУДОГОРЕЦ: 33. Ренан, 4. Сисиньо, 5. Терзиев, 21. Григоре, 3. Недялков, 18. Дяков, 12. Анисе, 13. Чибота, 37. Текпетей, 95. Каули, 10. Шверчок

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Днес във Враца ще е бойното кръщение на новото попълнение на Лудогорец Бърнард Текпетей. Заради положителните проби за коронавирус на Клаудиу Кешеру и Жоржиньо, ще се наложи той, макар и изостанал с подготовката, да започва от първата минута.

Добрата новина за шампионите е това, че Апелативната комисия към БФС намали наказанието на Сисиньо и така най-добрият десен бек у нас за миналия сезон, според InStad Index, ще може да играе днес. Той ще замени наказания Жордан Икоко.

Наставникът на врачани Антони Здравко няма сериозни кадрови проблеми и ще заложи на най-добрите си футболисти. Атаката ще водят Валери Домовчийски и Даниел Генов, по двата фланга ще действат Том и Петър Атанасов, а в средата на терена ще започнат Атанас Зехиров, Юлиан Ненов и Чавдар Ивайлов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички