Локомотив Пловдив се поизмъчи, но победи Ботев Враца за първи успех през сезона


Локомотив Пловдив се поизмъчи, но победи Ботев Враца за първи успех през сезона
Снимка: Оф. сайт на Локо (Пд)

1079 0

Локомотив Пловдив победи у дома с 2:1 отбора на Ботев Враца в двубой от втория кръг на Първа лига. Бирсент Карагарен и Лукас Салисанс се разписаха за "смърфовете", а Валери Домовчийски вкара за гостите от дузпа. В края Н'Диайе от гостите получи червен картон.

Това е първи успех за пловдивчани, след като миналата седмица загуби от Ботев в пловдивското дерби. Преди старта на двубоя, капитанът на домакините Димитър Илиев бе награден с букет от легендата на Локо Пловдив и българския футбол Христо Бонев за мач номер 250 в елита на българския футбол.

Срещата бе доста динамична, като имаше положения и пред двете врати. Домакините все пак започнаха по-активно и откриха още в 8'. Карагарен пое топката, преодоля Н'Дайе и не срещна друга съпротива от врачани. Това позволи на Карагарен да напредне в наказателното поле и с хубав удар по зема да предолее Красимир Костов за 1:0.

В 28'  Салинас спъна Даниел Генов в наказателното поле на Локомотив и реферът Георги Николов отсъди дузпа. Валери Домовчийски се разписа за 1:1. Малко след това гостите можеше и да излязат напре в резултата, но при добавката Петър Атанасов не успя да вкара на опразнената врата.

През втората част в 53' Локомотив отново поведе в резултата. Аралица направи страхотен пробив по лявото крило и подаде на Лукас Салинас, а нападателят успя да насочи удара си точно под напречната греда. 4 минути преди края врачани останаха с 10 души, след като Аласан Н'Диайе получи втори жълт картон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички