Борисов насочва парите за нов самолет към пловдивските Ботев и Локомотив


Борисов насочва парите за нов самолет към пловдивските Ботев и Локомотив

6581 0

Правителството няма да купува нов самолет за нуждите си, а ще отдели средствата за спортни обекти. Това съобщи премиерът на страната Бойко Борисов. За нов самолет бяха предвидени 50 млн. лева, заради честите аварии на наличния "Фалкон".

Той посочи, че 37 милиона ще бъдат дадени за строителство и ремонт на стадионите на Ботев и Локомотив (Пловдив). Три милиона ще бъдат заделени за стадиона в Шумен, а с 25 милиона ще се направят физкултурни салони на 50 училища, в които се учат 30 000 деца.

"Не искам ние да купуваме самолет. С част от спестената сума ще бъдат подпомогнати пловдивските футболни клубове Ботев и Локомотив за дострояването на стадиона на "жълто-черните" и изграждането на тренировъчна база на "черно-белите". Нека да се знае, че много училища нямат салони. Като е хубаво времето - играят навън, но ние сме длъжни това неравенство да го прекратим. Затова 25 млн. за около, по списък, за образованието и спорта. И този ангажимент изпълняваме днес", заяви Борисов. Така, той ще сложи край на протестите на "черно-белите" фенове. Вижте подробности в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Кратки истории


Как се появиха картоните във футбола?

Дори понякога реферите да злоупотребяват със своите права, а понякога проявяват съжаление към играча, без...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама