Приеха на първо четене новите стриктни изисквания към стадионите у нас


Приеха на първо четене новите стриктни изисквания към стадионите у нас

5064 0

Нови, по-стриктни изисквания към стадионите в България приеха на първо четене депутатите в Народното събрание днес. Едно от условията към лицензираните съоръжения е да има осигурен достъп до тях за хора с увреждания и техните придружители, както и осветление, озвучаване и видео наблюдение. Изискванията са част от промените в Закона за опазване на обществения рд при провеждане на спортни мероприятия, внесени от ГЕРБ и "Обединени патриоти".

Другите нови изисквания включват седалките и трибуните да са здраво фиксирани и изработени от материали, които да гарантират постоянната им употреба. Предвидено е също да бъде изграден оперативен координационен център, оборудван с технически средства за изглед към стадиона и непрекъсната комуникационна връзка с лицата, отговорни за аварийната, пожарната безопасност и спешната медицинска помощ.

Предложените промени са заимствани от УЕФА с цел за международните срещи да се издава сертификат за безопасност, обясняват в мотивите си вносителите. Депутатите заложиха създаването в областите на областна комисия, която да извършва оценка на съответствието с изискванията. Единствено при констатация, че са спазени всички изисквания от областната комисия, областният управител ще издава акт, с който разрешава ползването на стадиона. А откога ВАР ще функционира у нас вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички