Борислав Михайлов принуждавал клубове да застанат срещу Димитър Бербатов


Борислав Михайлов принуждавал клубове да застанат срещу Димитър Бербатов
Снимка: БГНЕС

2593 0

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов е използвал служебното си положение, за да принуди футболните клубове да подпишат контрадекларация, с която да се отметнат от искането си за свикване на извънреден Конгрес. Това твърди дългогодишният член на Изпълкома на БФС Петър Величков, който понастоящем е част от екипа на кандидата за президент на футболната централа Димитър Бербатов.

"Основата на този сигнал е реакцията на БФС, след като бе внесена подписката с искане на Конгрес, която е подписана от повече от 1/3 от клубовете. Вместо да започнат те да проверяват тази подписка, почнаха да се занимават с други неща. Мигновенно клубовете, които са се подписали под искането за Конгрес бяха атакувани от регионалните ръководители на футболния съюз с искане за предоставяне на контрадекларация за отмяна на това тяхно искане", заяви Величков пред dsport. 

"В конкретния случай става въпрос за сезиране на Прокуратурата по отношение, лично на Борислав Михайлов, затова че е той е използвал принуда възползвайки се от служебното си положение. В момента виждаме накъде отиват нещата - колегите от БФС започват да казват, че не знаят как така зоналните ръководители са си позволили това, че те не толерират тази практика".

"В един момент ще изкарат хората, които са принуждавани да правят това виновни, че едва ли не самоинициативно те са започнали да притесняват клубовете, които са поискали свикване на извънреден Конгрес. Бих попитал колегите от футболния съюз - как биха реагирали, ако се окаже, че Борислав Михайлов, самообявил се за президент на БФС, тъй като още не е вписан като такъв, е автор и пряк изпълнител на тези практики, възползвайки се от служебното си положение?", добави още той.

В понеделник Димитър Бербатов, Стилиян Петров и Мартин Петров заявиха, че в клубовете в България се усеща "голям страх, натиск" (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички