Боби реже Балъков за селекционер, Петев е без алтернатива


Боби реже Балъков за селекционер, Петев е без алтернатива

1047 0

Желанието на Красимир Балъков да води националния отбор по футбол няма как да се изпълни на този етап, твърди вестник "България Днес". Основната причина за това е не липсата на желание от страна на футболния съюз, а заради изключително високите финансови претенции на Бала.

Според запознати той искал 100 000 лева на месец. В сумата влизат възнаграждения на щаба му. Заради нецветущото в момента финансово състояние на футболния ни съюз засега няма как двете страни да постигнат договорка.

В момента БФС не може да си позволи скъп треньор и изборът е строго ограничен. Възможността за привличане на качествен чужденец също не е актуална заради липсата на ресурс.

Един от вариантите за нов селекционер - Димитър Димитров-Херо, наскоро преподписа с казахстанския Иртиш, което допълнително затруднява привличането му. Иначе Херо призна, че бил приел поста. Балъков също е съгласен, но само при положение че всичките му условия бъдат изпълнени.

"Не може да се коментира темата, след като Петев все още е начело на селекцията и има идеи какво да прави и как да се развива, дипломатично заяви Балъков. - Ако от БФС искат да го освободят, то първо трябва да се разберат с него, имат си договор. Първо трябва да го прекратят и тогава аз бих приел да говорим. Но нито Боби Михайлов, нито Данчо Лечков до момента не са ми се обаждали. Искам да помоля всички медии да не спекулират излишно с темата "национален селекционер". Ясно е, че всеки се бори за внимание и за тираж, но най-малкото не е коректно към сегашния треньор да обсъждам темата в публичното пространство. Има отговорни органи във футбола ни, които взимат тежките решения и казват дали някой да остане, или не. Това не е моя работа. Ако вече има някаква конкретна информация по темата, мога да я коментирам подрибно. На този етап по-скоро не бих го направил".

За момента футболният съюз няма готов вариант за заместник на Ивайло Петев, а е възможно дори той да остане на поста си заради липсата на алтернатива. Съдбата на Петев ще се решава след края на евроквалификациите, като при добра игра и позитивни резултати срещу Хърватия и Азербайджан той може и да запази поста си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички