Разкриха на кого и колко е отказал Петев заради националния


Разкриха на кого и колко е отказал Петев заради националния
Снимка: БГНЕС

2554 0

Ивайло Петев е отказал оферта на елитния израелски футболен тим Апоел Ирони, за да поеме националния отбор на България, пише "България Днес".

Предложението дошло в края на ноември миналата година. Няколко седмици по-късно специалистът пое националния. За отхвърлената оферта Петев загатна след двете загуби в евроквалификациите срещу Норвегия и Италия.

Вицешампионът на Израел Апоел Ирони е сложил на масата страхотните 40 000 евро на месец за услугите на българския наставник. От ръководството на отбора не са били доволни от старта на миналия сезон, когато тимът отпадна още в квалификациите за влизане в групите на Лига Европа. Тогавашният треньор Барак Бакар е бил пред уволнение, но след отказа на Петев доигра сезона и изведе отбора до второто място в първенството.

Предложението към националния селекционер е било дългосрочно и е можело да му донесе близо милион евро, за да изпълни докрай контракта си.

Апоел Ирони е един от най-новите израелски отбори. Тимът е създаден през 2000 г. Негов президент и благодетел е милионерът Изи Шератски, който лично вкарва 2,3 млн. евро в клуба.

Петев се е консултирал с българи, които живетя в Израел, и в крайна сметка елегантно отхвърлил офертата. Градчето Кириат Шмона се намира само на 2 км. от размирната граница с Ливан, а за последните 35 г. над 150 000 души са избягали от региона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички