БФС се (п)обърка: Над месец "Борислав Михайлов е президент", но сега обяви Михаил Касабов за такъв


БФС се (п)обърка: Над месец "Борислав Михайлов е президент", но сега обяви Михаил Касабов за такъв
Снимка: БГНЕС/колаж: Милен Антиохов

4237 0

За българския национален отбор по футбол предстоят три приятелски срещи, а първата е срещу Словакия. Тя ще се състои в Австрия, като легендарният Франц Бекенбауер пожела успех на родните национали. От БФС побързаха да се похвалят с това, но допуснаха и "грешка", която бе забелязана от колегите от bTV.

Както е известно, Борислав Михайлов оттегли оставката си като президент на родната централа "само" 558 дни, след като я бе подал. Бившият вратар на Левски и националния отбор еднолично реши да се завърне и се самообяви отново за президент.

Разбира се, нещата не стават толкова лесно. Агенцията по вписванията отказа да го признае на 5 май, защото "уставът не допуска такава процедура по оттегляне на оставка". Бе посочено, че той вече е отписан от позицията си на президент и няма как това да се промени - не съществува подобна процедура.

От БФС пуснаха жалба срещу това решение, но отговорът за нея ще се забави поне още един месец. Същевременно от Световната футболна федерация (ФИФА) и от Европейската футболна централа (УЕФА) също останаха изумени от "врътките" и поискаха обяснение какво се случва.

Въпреки всичко обаче от БФС си държаха на своето и многократно в съобщения на официалния си сайт определяха Борислав Михайлов като президент на родната федерация в продължение на над месец. До вчера. Дали стана грешка, или има друга причина, но този път от БФС определиха Михаил Касабов за временно изпълняващ длъжността президент на Българския футболен съюз (както бе в 558-те дни на оставка на Михайлов).

"Легендата на германския футбол Франц Бекенбауер изненада приятно българската делегация в Австрия в навечерието контролната среща със Словакия. Кайзера пристигна в базата на „лъвовете“ по покана на и.д. президента на БФС Михаил Касабов и пожела успех на българския отбор в предстоящите приятелски двубои.

Както е известно, Касабов и Бекенбауер са в близки отношения от дълги години, а двукратният световен шампион никога не пропуска възможност да покаже приятелското си отношение към България и българския футбол" - се издава в обръщението на официалния сайт на БФС.

От толкова схеми, врътки и промени, изглежда сякаш най-логичното се случи - БФС се (п)обърка!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички