Венцеслав Стефанов: Аз съм настоящето на футбола ни, без пари съм, нямам нищо


Венцеслав Стефанов: Аз съм настоящето на футбола ни, без пари съм, нямам нищо

2770 0

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира теми по родния футбол, като отново не пропусна да захапе Димитър Бербатов, който е кандидат за президент на БФС. Освен това Стефанов призна, че е останал без пари поради запорираните сметки.

"Виждам себе си като настоящето на българския футбол. Има стара китайска мъдрост, според която няма по-голямо наказание от това да живееш в интересни времена. Аз смятам, че търпи и е наложително да има изменение. Светът се отваря, ние се опитваме да се затваряме. Видяла жабата, че подковала коня и тя вдигнала крак. Повечето от нещата, които сме свършили аз и моите колеги, са били единствено с мисъл да дадем шанс на млади наши момчета да се изявят и да осъществят мечтите си. Дай Боже да могат да помагат и на националните отбори" - започна той пред "Нова".

"Трябва да се проведат няколко неща. Първото и най-наложително е да се смени формата на първенството. Ние прекопирахме нещо от една държава, която после тя сама се отказа. Говорим за белгийския вариант. Светът се отваря и ние виждаме, че настъпват промени. Не можем да се затваряме в 10-12 или 14 клуба и другия футбол в България да не ни интересува. Знам, че ще имам опоненти, които ще попитат как не ни интересуват. Да, има отбори с много пари. Има отбори като нас с нормални бюджети, които обаче дават шанс на младите и виждаме, че покълват отвътре. Нима Бургас, Търново, Монтана, Русе нямат отбори в А група. Не смятам, че промяната в българския футбол може да дойде в лицето на Димитър Бербатов. За промяната е нужна добра комуникация. Не става така работата. Опитът му като ръководител е 0,002%" - продължи Стефанов.

"Без пари съм, нямам нищо. Запорираха ми сметките и какво да правя. Дано правдата да надделее. Аз съм българин и искам българите да бъдат толерирани в собствената си държава. За съжаление, гледах баража между Ботев Враца и Септември. Предполагам, че има хора във футболния съюз, които трябва да ви кажат защо нямаше ВАР. Мен не ме допускат, защото не заслужавам или много ми работи устата" - завърши босът на Славия.

А какво предложение има Димитър Бербатов за БФС наесен?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички