БФС пак се е опитал да избегне извънреден Конгрес - отново неуспешно


БФС пак се е опитал да избегне извънреден Конгрес - отново неуспешно
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

687 0

Въпреки че по-рано тази седмица Българският футболен съюз обяви, че ще организира извънреден конгрес на 12 октомври, съобразявайки се с решението на Софийски градски съд, ръководството на централата е направило нов опит да осуети провеждането на конгреса.

Първоначално от БФС входираха искова молба до СГС, в която се твърдеше, че 189-те клуба, които са се подписали в подписката за свикване на извънреден Конгрес, инициирана от кандидат-президента Димитър Бербатов, нямат такова право, но молбата не бе уважена от съда.

Днес стана ясно, че е последвал нов опит на БФС за спиране на Конгреса, като този път мотивацията пред СГС е подобна, но с лека променена формулировка. Тя обаче също е отхвърлена от СГС, като от БФС имат право да обжалват решението в едноседмичен срок, както бе и в предишния случай.

Настоящото ръководство на БФС остава решено да проведе и редовен конгрес на 18 март следващата година, като в началото на тази седмица датата и поканата за този Конгрес бяха вписани в Търговския регистър. По този начин към момента изглежда, че БФС ще проведе два Конгреса в рамките на по-малко от половин година.

Тук можете да прочетете какво беше последното публично съобщение на Димитър Бербатов и неговия екип по темата!

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Из архива


Как Михаил Лозанов - Танка покори Байерн Мюнхен?

Михаил Лозанов - Танка е един от най-изявените български футболисти в годините преди Втората световна война....

Реклама

Най-четени новини


виж всички