Софийски градски съд отхвърли жалбата на БФС срещу извънредния Конгрес на 12 октомври


Софийски градски съд отхвърли жалбата на БФС срещу извънредния Конгрес на 12 октомври
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2343 0

Опитът на ръководството на БФС да спре провеждането на извънреден Конгрес на организацията на 12 октомври тази година бе неуспешен, след като Софийски градски съд не уважи жалбата на футболната централа, че членовете на БФС нямат право да свикват общо събрание.

По-рано този месец СГС реши, че подписката на 189 клуба за провеждането на извънреден Конгрес, инициирана от екипа на кандидат-президента Димитър Бербатов, трябва да бъде уважена и обяви провеждането на такъв конгрес на 12 октомври тази година.

В следващите дни БФС направи последен опит да осуети провеждането на извънреден Конгрес, след като подаде искова молба до СГС, че въпросните 189 клуба всъщност нямат право да свикват общо събрание. От СГС обаче отхвърлят исковата молба на БФС, като футболната централа ще има право да обжалва това решение в едноседмичен срок.

По този начин към този момент по всичко изглежда, че на 12 октомври ще се проведе извънреден Конгрес за избор на ново ръководство на БФС, а настоящото ръководство на централата е решено да проведе и редовен конгрес на 18 март следващата година.

През уикенда Стилиян Петров даде обширно интервю, в което коментира мотивите си да застане рамо до рамо с Димитър Бербатов в битката за БФС. Ето какво каза бившият капитан на България!

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Из архива


Печалният художник на съветския футбол

Една от най-ярките, но същевременно и най-тъжни истории в съветския футбол безспорно е тази на Фьодор Черенков....

Реклама

Най-четени новини


виж всички