Берое застана зад Херо и пусна спорните моменти от два двубоя с ЦСКА (ВИДЕО)


Берое застана зад Херо и пусна спорните моменти от два двубоя с ЦСКА (ВИДЕО)
Снимка: Официален сайт на Берое

3356 0

От Берое застанаха зад наставника си Димитър Димитров, като заявиха, че го подкрепят в "в стремежа му за справедливост и феърплей". След двубоя с ЦСКА в София Херо имаше големи претенции срещу главния рефер, като дори обяви, че единствено 4-5 отбора не си назначават реферите за двубоите в Първа лига.

След това от Съдийската комисия към БФС отговори на наставника на старозагорци да говори факти и ако има доказателства да ги покаже пред футболната общественост, в противен случай само нагнетява напрежение. Димитров отговори, че застава зад думите си и е готов да каже всичко, ако от Берое му позволят. Междувременно пък от клуба пуснаха и спорните положения от последните два двубоя с ЦСКА, тъй като не само от съботната среща имаха претенции.

Ето какво написаха от Берое:

Във връзка с разпространената позиция на СК към БФС, касаеща изказване на старши треньора на ПФК Берое Димитър Димитров след мача от XXIV кръг на efbet Лига срещу ПФК ЦСКА – София, заявяваме, че ПФК Берое подкрепя своя треньор в стремежа му за справедливост и феърплей. С действията си както на терена, така и извън него, ПФК Берое последователно отстоява принципите на честната игра и претендира за справедливост в съдийските отсъждания. Това поведение на нашия клуб доведе до множество нападки срещу треньори, водили отбора през последните години, които са се опитали да защитят труда си и да говорят за проблемите в българския футбол. Проблемите обаче остават и са очевидни.

Връщайки се към въпросната футболна среща, обръщаме внимание, че това далеч не е първият подобен случай на „двоен стандарт“ при съдийски отсъждания спрямо нашия отбор, като е видимо „с просто око“, че ситуацията клони към тенденциозност. За да сме конкретни, припомняме гостуването на ПФК Берое на същия стадион на 13 април 2019 г., след който мач своевременно подадохме жалба срещу съдийството по предвидения ред във връзка с тенденциозните отсъждания на рефера Валентин Железов. В подадената жалба наред с изчерпателно посочените некоректни съдийски отсъждания, подкрепени в доказателство и с видеоматериал за нагледност, обърнахме внимание, че не в полза на нашия клуб, а „в интерес на футбола е да има честно и адекватно съдийство“.

В отговор на жалбата получихме следното: „Надяваме се, че добре съзнавате същността на работата на съдията и присъщата им възможност за допускане на неточности при преценка на ситуациите на терена.“. Разбираме, че допускането на неточности е възможно, но се противопоставяме на тенденциозността и „двойния стандарт“ в определени мачове. След като подобни „неточности“ започват да се повтарят твърде често, считаме, че е редно да се потърсят грешки и в дейността на СК. Неглежирайки проблемите не се помага на българския футбол, а напротив, проблемите се задълбочават.

Считаме също така, че доверие и взаимно уважение се градят с коректни действия и много работа, а не със заплахи и още по-малко с наказания, неотговарящи на обективната ситуация. В подкрепа на позицията си показваме спорните моменти от последните ни два мача на стадион „Българска армия“, от които всеки фен на футболната игра може да си направи съответните изводи.

Неотдавна Димитров също бесня срещу съдийството на мач на своя тим. Вижте подробности в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички