Два варианта с две конкретни дати за подновяването на Първа лига


Два варианта с две конкретни дати за подновяването на Първа лига
Снимка: Официален сайт на Левски

1463 0

След като вече се появи лъч надежда, че и в България скоро ще се подновят тренировки, то от БФС остава да решат как ще се процедира със сезона в Първа лига. Според dsport.bg има голяма вероятност българското футболно първенство да бъде подновено на 5 или 12 юни. В плановете влизат изиграването на двата оставащи кръга от първенството, както и мачовете от турнира за Купата на България. Това е най-вероятният сценарий, около който БФС ще дискутира на срещата.

Тя ще е ключова за решаване казуса „Българско първенство и неговото продължаване“. До тогава ще е минала и срещата между БФС, Медицинската комисия към футболната централа и Националният оперативен щаб, на която ще трябва да се стикова протокол за действия във време на пандемия.

Очаква се все пак да се обсъди и вариант с доиграване на 100% от сезона, но според отговорите, изпратени от клубовете преди време, малко отбори имат желание това да се случи. Вероятно клубовете ще бъдат питани отново какви са желанията им, тъй като от последната „анкета“ минаха няколко седмици. Ако бъде утвърден планът за съкратен вариант на първенството то новия шампионат ще може да започне на 10 или 18 юли, което означава, че той би трябвало да се проведе по график без забавяне. При положение, че се вземе решение за доиграване на настоящият шампионат в пълен вариант, то тогава първенството ще мине във формат мачове сряда-събота и ще се играе до 31 юли. Междувременно пък се появи информация, че два отбора от Първа лига са нарушавали забраните и са тренирали без разрешение - ето повече подробности.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички