БФС "налива" половин милион в Карлово, предстои откриване на терени в Плевен, Сливен, Ботевград, Елин Пелин и Аксаково


БФС "налива" половин милион в Карлово, предстои откриване на терени в Плевен, Сливен, Ботевград, Елин Пелин и Аксаково
Снимка: БФС

1193 0

Българският футболен съюз обяви, че "продължава последователната си политика на инвестиции във футболната инфраструктура в страната" и през 2023 година ще изгради изкуствен терен в град Карлово, съвместно с местните власти. Родната централа ще участва в проекта с 501 503,20 лева!

Допълва се още, че до края на месец октомври 2022 г. ще бъдат въведени в експлоатация "още 5 мащабни проекта на територията на цялата страна" - в Плевен, Сливен, Ботевград, Елин Пелин и Аксаково.

Ето какво написаха от БФС в своя сайт:

"Българският футболен съюз продължава последователната си политика на инвестиции във футболната инфраструктура в страната, като последният проект, който централата ще реализира, е свързан с изграждането на пълноразмерен изкуствен терен в гр. Карлово съвместно с местната община. БФС вече подписа договор с община Карлово за проектиране и изграждане на съоръжението с размери 94/64 метра, което ще бъде използвано от местни клубове, училища, детски градини и т.н. Инвестицията от страна на футболния съюз е в размер 501 503,20 лв. и се очаква теренът да бъде напълно готов през 2023 г.

До края на октомври се очаква въвеждането в експлоатация на още 5 мащабни проекта на територията на цялата страна – пълноразмерни изкуствени терени в Плевен и Сливен, пълноразмерен естествен терен в Ботевград, 3 минифутболни терена в Елин Пелин и минифутболен комплекс в Аксаково.

През месец май отново с инвестиции от БФС бе въведен в експлоатация реновираният футболен стадион в Хасково с изкуствено покритие, а малко преди това лично президентът на централата Борислав Михайлов откри ново футболно съоръжение в Кюстендил. В предишния си мандат ръководството на БФС реализира още 8 комплекса на територията на цялата страна".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички