БФС си измисли несъществуваща глоба за разпънат плакат "Пускай Преслава" (СНИМКА)


БФС си измисли несъществуваща глоба за разпънат плакат "Пускай Преслава" (СНИМКА)
Снимка: facebook/PresidentOfBulgarianFootballUnionBorislavMihaylov

18809 0

Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз обяви решенията си след деветия кръг в Първа лига. На преден план изпъкват солените глоби за Локомотив и Ботев след дербито на Пловдив, но сред санкциите прави впечатление и друго наказание.

От БФС решиха да наложат глоба на ЦСКА 1948 за "плакат с неприемливо съдържание". "За издигнат плакат с неприемливо съдържание, на основание чл.37, ал.1, т.26 от ДП /2022/2023/ – ДК наказва ФК "ЦСКА 1948" гр. София с имуществена санкция в размер на 1000 лева", пише Дисципът в решението си.

Въпросният плакат е бил издигнат по време на двубоя срещу Берое в Бистрица. Тогава на трибуните бяха забелязани два плаката - един в подкрепа на легендите на ЦСКА (СНИМКА) и още един, който бе насочен пряко към БФС.

На втория плакат е изобразено логото на БФС, но вместо "Български футболен съюз" е изписано "Пускай Преслава". Това е отправка към популярно в мрежата ВИДЕО на президента Борислав Михайлов, който танцува, докато певицата Преслава изпълнява на живо своя песен.

От решението на Дисциплинарната комисия не става ясно кое е "неприемливо" в плаката, разпънат на стадиона в Бистрица. Любопитното е, че в чл.37, ал.1, т.26 от Дисциплинарния правилник е записано следното: "За обидни и нецензурни скандирания от публиката на ФК, участник в среща, се налага имуществена санкция на съответния ФК в размер на 1000 лева."

Ако четем внимателно правилника, то в него никъде не е записана глоба за "плакат с неприемливо съдържание", за каквото от Дисципа глобяват ЦСКА 1948. В този ред на мисли изглежда, че от БФС са наложили глоба за "нарушение", което не е описано в Дисциплинарния правилник. Във въпросния плакат няма "обидни и нецензурни скандирания" - нещо, за което на практика БФС глобява "червените" с 1000 лева.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички