Бербатов след резила срещу Гибралтар: Думите са излишни! БФС, оставка! (ВИДЕО)


Бербатов след резила срещу Гибралтар: Думите са излишни! БФС, оставка! (ВИДЕО)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2562 0

Легендата на българския футбол Димитър Бербатов излезе с видеообръщение в социалните мрежи след резила на националния отбор, който не успя да победи футболното джудже Гибралтар. Бербатов обвини Българския футболен съюз за падението на националния отбор и призова за незабавна оставка на действащото ръководство.

"Здравейте на цялата ни футболна общественост. След снощния двубой думите са излишни, но действията са наложителни. А единственото правилно действие в случая е оставка на сегашното ръководство на БФС. 15-годишното им управление ни доведе до тук", започна Бербатов.

"Липсата на адекватна и професионална работа ни доведе тук. Призовавам цялата футболна общност - нека не бъдем безразлични. Пасивността също е позиция. Няма значение кой от кой отбор е. Всички сме българи. Всички имаме деца и всички желаем бъдеще за нашите деца тук, в България.

Обръщам се към всеки футболен деятел, всеки футболен фен, всеки родител, чието дете тренира футбол, всеки работещ и желаещ да се развива във футбола - хора, не бъдете безразлични. Изразявайте своето мнение, борете се за бъдещето на своите деца, които искат да играят футбол. Пожелайте промяна.

Въпросите са много - колко още ще чакаме? Защо избягваме проблемите и тяхното решаване? Искаме ли тази агония да продължава? Къде е моралът? Къде е професионализмът? Къде са решенията? След всеки мач чуваме едно и също от управляващите футбола ни - "това са ни възможностите". Време е да се даде шанс на хора с други възможности, с друга визия, с друго отношение към управлението на футбола.

Черно тото, снимкови доказателства с шефовете на черното тото, корупция, унизителни резултати на националния отбор, липса на каквато и да е методика и развитие на футбола ни и на децата ни. И още, и още, и още... Искаме оставката на сегашното ръководство на БФС и свикване на честен обединителен конгрес, който да избере нов, лигитимен президент на БФС", завърши Бербатов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички