Димитър Бербатов излезе с призив към Борислав Михайлов и ръководството на БФС


Димитър Бербатов излезе с призив към Борислав Михайлов и ръководството на БФС
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3298 0

Бившият български футболист - Димитър Бербатов, даде пресконференция, по време на която за пореден път призова ръководството на БФС в лицето на Борислав Михайлов да си подаде оставката, застъпвайки се за играчите от националния отбор:

"Публикува се снимка на Дан Тан с Борислав Михайлов. Поредно и може би най-фрапиращо доказателство. До този момент някак си снимката започва да се забравя, което е тъжно, защото тя поражда изключително много тревожни въпроси, които ние зададохме, но още чакахме някой да отговори на тях. Ние ще изпратим материал до ФИФА и УЕФА. Очакваме реакция от тяхна страна", започна Бербатов и запита:

"Защо, при положение, че се противопоставяме на черно тото, президентът е бил на събиране с определяния за бос на черното тото?".

"Всички тези неща ни отведоха до мача с Грузия онзи ден. Имали сме слаби мачове, но позорът е още по-голям. Как ще се нахвърляш върху играчите. Естествено, те си носят собствената отговорност и всеки трябва да преосмислил представянето си... но да излизаш и да хвърляш вината върху тях".

"Ако някой от футболната общественост иска да каже защо тези футболни ръководители трябва да останат, да заповядат, но на базата на тези факти, аз искам оставката на ръководството на БФС. Призовавам ръководството на БФС да си подаде оставките! Незабавно! Гледах мача с Грузия. Вие го отразихте. Президентът на БФС си тръгва при 2:0. Ако е личен проблем, добре, всички сме хора, нормално. Но ако не е това, а причината е друга, не мога да го приема. Ти си човекът, лицето и лидерът. Колкото и да е трудно, накрая отговаряш на неудобните въпроси", отсече 41-годишният бивш нападател на Манчестър Юнайтед.

"Длъжни сме да поискаме оставката на ръководството на БФС на базата на всичко, което предоставихме. От ден първи искаме Конгрес - честен и обединителен. Ние се бунтуваме срещу това, което се случва във футбола. Мисля, че скоро ще станем 100% от футболната общественост, която иска промяна", допълни още Димитър Бербатов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички