Бербатов пак призова Михайлов: Кога ще си подадеш оставка?


Бербатов пак призова Михайлов: Кога ще си подадеш оставка?
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1250 0

Кандидат-президентът за БФС - Димитър Бербатов, сподели в социалните си мрежи за пореден път, че изиска оставката на Борислав Михайлов като шеф на футболната ни централа.

За пореден път Бербо зададе въпросите, които последно време задава и анализира днешната си пресконференция в залата на БТА.

Ето какво написа Бербатов във Facebook:

⚠️ Получихме сигнал, че има образувано досъдебно производство през 2019 г. за манипулиране на футболни срещи, в което участват членове на Изпълнителния комитет на БФС.

⚠️ В разработката са използвани СРС-та и има изключително сериозни индикации за тежка корупционна схема. Доколкото имаме информация досъдебното производство дори се води за ОПГ - организирана престъпна група.

⚠️Ние като част от футболната общественост молим всички държавни институции да обърнат внимание на това производство, за да излезе най-накрая истината наяве и българският футбол да бъде спасен от тези толкова притеснителни порочни практики!

📍 Ето още акценти от пресконференцията на Димитър Бербатов

✅ BIRD.BG публикува снимка на ръководителя на черното тото в света Дан Тан с президента Борислав Михайлов - новогодишна приятелска вечеря. Поредното и може би най-фрапиращото доказателство за близки отношения с хора, които са явни ръководители на черното тото и ръководител на българския футболен съюз. Снимката започва да се забравя, което е тъжно, а тя поражда много въпроси. Въпроси, които зададохме към президента на БФС и още чакаме някой да отговори официално. Беше публикуван и договор, подписан от Борислав Михайлов броени дни след датата на въпросната среща, документирана на снимка. Договор, за който е видно, че е изготвен на 2 януари - веднага след срещата от снимката от 31 декември. И е подписан от Борислав Михайлов на 12 януари. Договор за мач, подписан с фирма на Дан Тан, без да е с задължителния тогава мач агент.

✅ Предвид новите доказателства - снимката и договорът, ще изпратим сигнал до FIFA и UEFA.

Фактите вече стават твърде много и се пресичат. ФИФА и УЕФА са показали не един път, че се борят с черното тото. Очакваме реакция от тяхна страна.

✅ Според доклад на „Спорт Радар“ от 2012 г., публикуван от Би Би Си, България е на 8-о място в Европа по уговорени мачове (35 мача според доклада). В доклада са споменати мачът на България (младежи) със Зимбабве (младежи) в Сливен (5:0) през 2009 г., контролата с Южна Африка преди Световното през 2010 г. (1:1), мачът с Естония в Турция (2:2 с четири дузпи) през 2011 г. (непосредствено след сбирката в Сингапур на Нова година, документирана на публикуваната снимка).

✅ Тъй като още няма отговор на въпросите към Борислав Михайлов, ги задаваме пак:

❓Как се чувствате като първия президент на футболна федерация, членка на ФИФА и УЕФА, документиран на снимка с определяния за бос на черното тото в целия свят Дан Тан? Каква оценка си поставяте за това постижение? При положение, че преди време си писахте шестица за прозрачност и борба с корупцията?

❓Как ще коментирате договора, подписан броени дни след срещата ви с Дан Тан, който лично вие подписвате с контролирана от Дан Тан компания за мача на националния отбор на България срещу Естония (2:2 с четири дузпи), анулиран от ФИФА и официално обявен за организиран с цел печалба от спортни залагания?

❓Защо след анулирания от ФИФА мач България – Естония, казахте за Footy Media International, че нямате представа кой и какво стои зад нея, при положение че дни по-рано сте били в Сингапур заедно с човека, стоящ зад фирмата, с която подписвате, Дан Тан?

❓Защо договорът между БФС и Footy Media International, подписан от Вас, е прикриван толкова години?

❓Като борец срещу манипулирането на мачове, съобщихте ли на ФИФА и УЕФА, че сте били на събиране с определяния за бос на черното тото в света Дан Тан?

❓Как ще коментирате факта, че документираната на снимката сбирка е определяна като организирана от Дан Тан среща с европейските му сътрудници? И по-конкретно - разкритието на осъдения за уреждане на мачове сингапурец Уилсън Радж Перумал пред прокурори и описаното лично от него в книгата му: "Същата вечер Дан организира Новогодишна вечеря с европейските му сътрудници и семействата им. Всички те летяха до Сингапур и бяха настанени в Shangri-La Hotel. Минах просто да им кажа "здрасти". Адмир и Дино беше там с друг член на синдиката, Коста от България... Коста имаше различен, уникален начин за свързване с отборите: докато аз се обръщах към играчи, треньори и съдии, той отиваше директно при президент на клуб или ПРЕЗИДЕНТ НА ФУТБОЛНА АСОЦИАЦИЯ"?

✅ Да припомним и въпроси от великия Христо Стоичков, зададени към Борислав Михайлов през 2012 г.:

❓Дали той като президент е участвал в манипулирани резултати на националния отбор?

❓Участвал ли е в тото схеми на българското футболно първенство?

❓Участвал ли е в нареждане на съдийски групи и правил ли е натиск върху съдиите за определени мачове?

✅ Всички тези неща ни отведоха до мача с Грузия онзиден. Имали сме слаби мачове, но позорът е още по-голям.

✅ Няма как да се нахвърляш върху собствените си играчи и да хвърляш вината само върху тях. Мога да си позволя да го кажа, защото съм бил на мястото на тези играчи. Разбира се, играчите носят своята отговорност, но да излизаш да плюеш и да хвърляш цялата вина директно върху тях, без ти да поемаш отговорност... Един път да поемат отговорност - те избират треньорите. За 16 години да не си допуснал една грешка, това е абсурдно. Когато вече 16 години няма обучение на кадри, треньори, футболисти - ето това е резултатът.

✅ Съгласен съм със Станимир Стоилов, треньор, който е дал толкова много на българския футбол, с това което каза по адрес на Йордан Лечков, Емил Костадинов и БФС за нападането на футболистите. И за другото - ако ти разбираш толкова от футбол, Сливен щеше да процъфтява футболно.

✅ Щом претендираш да отговаряш за българския футбол, трябва да носиш отговорност за крайния продукт - националния отбор. Не може да бягаш от отговорност, не да се пускат декларации на сайта и "оправяйте се". Те са хвърлени на вълците, е как да играят?

❗️ След всичко изнесено дотук, призовам Борислав Михайлов и цялото ръководство на БФС да си подаде оставката. Незабавно!

А какво сподели един от капитаните на България преди оставащите две срещи от Лига на нациите, четете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички