Бербатов показа скандални документи, които от БФС карат клубовете да подписват (СНИМКИ)


Бербатов показа скандални документи, които от БФС карат клубовете да подписват (СНИМКИ)
Снимка: Emona Tsoncheva / / LAP.bg

1456 0

Един от кандидатите за президент на БФС Димитър Бербатов изнесе документи, чрез които, според него, от родната ни централа карат клубовете да изразят несъгласие с обжалването на Конгреса отпреди около месец и половина. Иначе казано - да потвърдят, че всичко е било наред и нямат претенции.

В социалната мрежа Фейсбук Бербатов реагира гневно и дори отсече, че действията на БФС вече не са "жалки", а "смехотворни". Можете да видите снимките на документите най-долу в материала.

"Действията на ръководството на БФС от жалки стават смехотворни.

Факт е поредното безумно дейстствие на ръководството на БФС. На зоналните съвети на БФС е възложена задачата да започнат събирането на писма от клубовете без никаква правна стойност и с напълно неадекватно съдържание.

Виж писмата в прикачената визия към публикацията

Безумието се състои в това, че по същество с въпросните писма БФС изисква от своите членове да изкажат несъгласие и да се откажат от правата си по Устав и Закон.

Така от клубовете се изисква настойчиво да подпишат писма, с което заявяват несъгласие с обжалването на Конгреса от 12.10.2021 г. с аргумента, че членството на новите клубове е от важно значение за развитието на футбола.

Кое е това нещо, което заплашва членството в БФС на който и да е клуб и по какъв начин обжалването на умишлено проваления от Борислав Михайлов конгрес има отношение по темата, така и не става ясно. На 18.03.2022 г. има свикан конгрес, на който заявилите членство в БФС клубове ще бъдат приети като пълноправни членове на футболния съюз. Надеждите на всички нас, а и на клубовете, са, че през март 2022 г. конгресът няма да бъде опорочен от Михайлов и всички клубове ще бъдат едно цяло в борбата си за промяна. Нелепо е да се смята, че упражняването на каквито и да е права на клубовете заплашва нечие членство в БФС. Изисква се само малко търпение и смелост. Ясно обаче е това, че с подобни действия се цели не само да се противопоставят клубовете едни на други, но и може би БФС да провери колко са тези, които все още са готови да действат под команда и от страх.

Нека отговорим – няма такива! Времената на заплахи и манипулации приключиха. Идва ред на спазването на Устава и Закона. Идва ред на времена, в които ще се работи в интерес на футбола и в интерес на клубовете, които са членове на БФС, а не срещу тях.

И един съвет – не притискайте ръководителите на зоналните съвети с подобни „задачи“, само защото получават заплати от БФС. Не ги поставяйте в подобно унизително положение, защото това са хората, чиято работа се заплаща най-ниско, а на тях се крепи провеждането на първенствата и турнирите. Без тях ще спре и спортно-състезателната дейност на БФС. Поне ги оставете да си вършат работата, а не ги карайте да се излагат пред клубовете с подобни смехотворни писъмца" - пише страницата "Р-Еволюцията е тук".

Ще бъде любопитно дали ще последва отговор от централата. Минути преди тази публикация пък от БФС се похвалиха, че... са дигитализирани.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Кратки истории


СНИМКИ: Денят, в който НЛО прекъсна мач в Италия

Преди 67 години футболен мач във Флоренция, Италия, беше прекратен в самия му разгар. Футболисти и зрители...

Реклама

Най-четени новини


виж всички