Бербатов обяви: БФС изключи неправомерно още 136 клуба с цел да не гласуват на следващия конгрес


Бербатов обяви: БФС изключи неправомерно още 136 клуба с цел да не гласуват на следващия конгрес
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

4317 0

Кандидатът за президент на БФС - Димитър Бербатов, обяви на пресконференция днес, че още родни клубове са били изключени от футболния съюз в последно време, при това тайно. На тях им е било съобщено постфактум и не им е дадено право да се защитят. Изключването е неправомерно, според думите му, като има заявка за изключване на още клубове.

Вследствие на това около 3000 деца са загубили възможността да упражняват любимия си спорт. Бербатов сигнализира, че вероятната причина това да се прави е фактът, че след като се върнат към БФС, пререгистрирайки се, тези клубове губят правото си на глас на следващия конгрес на БФС.

Според футболната легенда на клубовете, които в последната "вълна на изключване" са били 41, им е обяснено, че са изключени заради "уронване престижа на БФС. Общо изключените клубове са 95+41, като всички те са участвали на конгреса, в който Бербатов бе избран за президент на футболната централа и са заявили "желание за промяна".

На пресконференцията присъстваха и Петър Величков и Борис Станков. Първият оповести, че решението за изключване на 41 от тези клубове е взето от Изпълкома, без членовете да знаят кои са "прегрешилите". Има възможност Изпълкомът да си върне решението, като това може да стане, след като спортният министър направи проверка по случая, както се е ангажирал.

Величков заяви, че за първите 95 клуба вече е късно да им се помогне, но за новите 41 все още има шанс. Някои от тях са напълно изрядни, въпреки че като техни провинения са посочени неплащане на членски внос и неучастие в турнири в последно време, както и неправомерни връзки.

"Това прилича на чистка, на диктатура! Постъпва се така заради желанието да се запази ситуацията в БФС такава, каквато е. Клубовете търсят нас, ние се срещнахме със спортния министър, за да потърсим решение. Време е спортното министерство да вземе отношение", заяви Бербатов. А ето защо Бербатов иска да бъде президент на БФС.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички