Бербатов: Няма да се откажем, докато не се проведе честен конгрес


Бербатов: Няма да се откажем, докато не се проведе честен конгрес
Снимка: Alexander Stoyanov / LAP.bg

1160 0

Футболната легенда Димитър Бербатов посочи част от промените, за които той и екипът му ще се борят, ако спечелят изборите за нов президент на БФС. Бившият нападател заяви, че той и сътрудниците му нямат намерение да се отказват, докато не се проведе честен конгрес на футболната централа.

"Една от идеите ни е Изпълкомът да бъде намален от 15 на 9 човека. В него трябва да има хора от футболните гилдии, в сферите, свързани с футбола, хора от бизнеса и финансите. Футболът е бизнес продукт и от него трябва да се направи така, че да печели", заяви Бербатов пред БНТ.

"Ние няма да се откажем, докато не се проведе честен конгрес на Българския футболен съюз и докато футболът не тръгне в по-добра посока. Борим се за промяната. Докато не ни дадат шанс да променим нещата, тогава нищо не може да се случи. Промяната може да дойде от всеки, не е задължително да съм аз", добави бившата звезда.

"Революцията при нас се изразява в едно нещо – развитието на детско-юношеския футбол. От години знаем за проблемите в школите, но никой не прави нищо по въпроса. Ключът за успехите на националния отбор е развитието на детско-юношеските школи", категоричен е Бербатов, който призна, че отдавна не е разговарял с конкурента си Борислав Михайлов. От настоящото ръководство са категорични, че нов конгрес може да има само при едно условие. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички