Георги Градев разкри кой ще реши спора за БФС и отсече: Бившите ръководители на футбола ни отново са се загубили в превода!


Георги Градев разкри кой ще реши спора за БФС и отсече: Бившите ръководители на футбола ни отново са се загубили в превода!
Снимка: БГНЕС

3337 0

Специалистът по спортно право Георги Градев излезе с коментар след разпространеното писмо от ФИФА и УЕФА до БФС. Във въпросната позиция, която излезе на сайта на футболната ни централа точно по време на днешния Изпълком, се казва, че двете институции са "изключително разтревожени" от ситуацията в Българския футболен съюз след събитията от 18 март.

Очевидно е, че според позицията ФИФА и УЕФА взимат страната на Борислав Михайлов, загатвайки и за евентуални сериозни наказания.

В позицията, изразена от Градев, който е част от екипа на Димитър Бербатов, изпъква следното: От оскъдните изречения от писмото до министъра на младежта и спорта (което незнайно защо не е публикувано, може би, защото хвърля дебела сянка върху "категоричността" на позицията на двете международни организации) личи, че ФИФА и УЕФА чакат окончателното становище на българската държава. То ще е решаващо! Предвид заявеното намерение от настоящото правителство да се раздели със старите корупционни практики в държавата, надявам се раздялата с Михайлов и цирковата му трупа да е въпрос на дни.

SPORTLIVE публикува позицията на Градев без редакторска намеса:

Бившите ръководители на БФС отново са се загубили в превода!

Няма нищо категорично в писмото до БФС, освен че Михайлов и цирковата му трупа са забъркали голяма каша, като не са се явили на конгреса на 18 март. Останалото повтаря неверните твърдения на едната страна в спора. Не може да ми убегне от погледа подписа на близкия приятел на Путин от Бояна - Зоран Лакович. Очевидно е, че писмото е писано под диктовка. В тази връзка напомням, че УЕФА е обикновен организатор на турнири и няма никакво право да се меси в споровете относно управлението на БФС. ФИФА единствена има това право.

От оскъдните изречения от писмото до министъра на младежта и спорта (което незнайно защо не е публикувано, може би, защото хвърля дебела сянка върху "категоричността" на позицията на двете международни организации) личи, че ФИФА и УЕФА чакат окончателното становище на българската държава. То ще е решаващо! Предвид заявеното намерение от настоящото правителство да се раздели със старите корупционни практики в държавата, надявам се раздялата с Михайлов и цирковата му трупа да е въпрос на дни.

На сайта на БФС пише:

"ИК на БФС взе решение да ОТМЕНИ свиканото Общо събрание на 18.03.2022 г."

В писмото от ФИФА и УЕФА пише:

"the decision of the BFU Executive Committee to POSTPONE the holding of the General Assembly".

Има огромно несъотвествие с обявеното от бившия ИК на БФС и заявеното преди ФИФА и УЕФА. Все още въпросното решение на бившия ИК на БФС не е видяло бял свят.

Р-Еволюцията е тук“

А ето какви решения взе БФС и как наказа ЦСКА.


Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички