Бербатов: Конгрес в петък ще има и избраният тогава президент ще е легитимен


Бербатов: Конгрес в петък ще има и избраният тогава президент ще е легитимен
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1790 0

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов отговори на съобщението на футболната централа от по-рано днес. Настоящото ръководство написа в официално съобщение, че конгрес на 18 март няма да има.

"Видяхме съобщението на БФС. Казват, че конгресът е отменен и не е откривана процедура по регистриране на делегати. Конгресът не е отменян и ще се проведе по план на 18 март в 10:30 в зала 3 на НДК. Клубовете, които са регистрирани, трябва да присъстват. Процедурата е открита още през септември. Уставът определя само кога завършва процедурата", каза той пред "Дарик".

"Не мога да се съглася с написаното в сайта на БФС. Аз ще отида, каня и всички делегати на регистрираните клубове да присъстват също. Те трябва да си носят съответните документи, за да е всичко по законен начин. Дори клубовете, които не бяха допуснати първия път, имат право да се явят. Очакваме БФС също да бъде там, защото конгрес ще има, а и те са си запазили зала 3. Федерацията са клубовете, а не хората в Изпълнителния комитет. Ако решат, те могат да си проведат законен конгрес, имат правото да направят това нещо. Призовах и министъра на спорта да вземе отношение, дано го направи", продължи бившият нападател.

"Едни жалят други, въпросът е да се излезе от порочния кръг. БФС бяга от провеждането на честен конгрес. От това, че казаха, че ще има конгрес, потвърдиха го и направиха бюро за неговото провеждане, се въртят всички лъжи. Ако клубовете си изберат президент на конгреса в петък, смятам, че той ще бъде легитимният. Опитват се да го отменят, но не могат, това е редовният конгрес, който трябва и ще се проведе. До обединението, за което говорят, се достига на конгрес, но честен и почтен. Министърът дава лиценз на БФС, но те, неспазвайки собствените си устави, вървят към отнемането му. Буди учудване у нас защо е запазена зала 3, след като конгресът е отменен, това е парадокс. Не може да правят конференция в НДК, има си прекрасна база в Бояна, на която може да се състои конференция", каза още той.

"Всички клубове, които са спазили сроковете за издигане на делегати, са в пълното си право и трябва да бъдат там, без значение какво казва БФС. Това са лъжи. Тотално погазване на устава, трябва да се сложи край. Единственият вариант, който може да се очаква, е конгрес да има. Не мога да си представя, че НДК няма да допусне нас и клубовете, след като залата е платена с парите на точно тези клубове. Трябва да се сложи край на тази процедура с прозрачност и честност“, завърши Бербатов. А ето какво гласеше съобщението на БФС.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички