Очертава се "горещ" петък - Димитър Бербатов ще бъде в НДК и отсече: Конгрес трябва да има!


Очертава се "горещ" петък - Димитър Бербатов ще бъде в НДК и отсече: Конгрес трябва да има!
Снимка: Alexander Stoyanov / LAP.bg

2438 0

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз - Димитър Бербатов, заяви на пресконференция, че в идния петък, 18 март, той е екипът му ще бъдат в НДК, защото "конгрес трябва да има":

"В момента поканата за редовен конгрес все още е в търговския регистър. По тази причина конгресът не може да бъде отменен, той трябва да се проведе. Тъй като 30 дни преди провеждането не може да се промени дневния ред на конгреса, така той не може и да се отмени. Затова конгрес трябва да има. Аз и екипът ми ще бъдем там в петък пред НДК".

В началото на този месец президентът на БФС Борислав Михайлов обяви, че на 18 март няма да се проведе конгрес заради течащите съдебни спорове между екипа на Бербатов и настоящето ръководство.

Според Бербатов обаче, централата планира да проведе тайно своя конгрес и затова той отправи следния призив:

"Всеки клуб, който легитимно е издигнал свой делегат за конгреса, може да участва на конгреса. Призовавам всички клубове, според мен е редно да бъдат в петък в 10:30 пред зала 3. Аз и екипът ми ще бъдем там. Призовавам ММС и министърът на спорта да изпрати представители на инспектората, тъй като ММС издава лиценз на БФС, а те няма как да му го дадат, ако не си одобрят бюджета на конгрес до края на месеца".

"Ние ще бъдем там, аз, Мартин, Стилиян, пред НДК. Конгрес трябва да има", повтори Бербатов.

"Информирали сме УЕФА, ФИФА. Никой не иска да се стига до крайности. Всичко е изпратено към ФИФА, сезирали сме ги. Чакаме и от там отговор. Търсим обединение. Това всичко започва от нормален легитимен конгрес. Нямаше дас ме тук сега и да говорим всичко това, ако досега се беше провел честен и прозрачен Конгрес. Не ми се иска до там да се отнема лиценза на БФС, защото това е процедура с последици".

"Конгресът не е отменен. Това, че са се събрали едни хора и са казали едно нещо. Те по устав не могат да го направят. Както взеха решението, че няма да има балотаж. Без да се чете устава, погазва се, еднолични решения, които водят до такива неприятни ситуации. Тези въпроси не са към мен, а към хората, които ги взимат. Аз се извинявам на клубовете за тези ситуации, поражда разделения, но това е положението. Докато не се проведе честен и прозрачен Конгрес с моя екип няма да се откажем", зарече се Димитър Бербатов.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички