Атанас Фурнаджиев обвини Петър Величков в популизъм


Атанас Фурнаджиев обвини Петър Величков в популизъм
Снимка: LAP.bg

1567 0

Членът на Изпълнителния комитет на БФС Атанас Фурнаджиев обвини своя колега Петър Величков в популизъм заради твърденията му, че базата в Бояна е можела да бъде построена за по-малко пари, а остатъкът да отиде по други пера. Фурнаджиев е категоричен, че парите на ФИФА не могат да бъдат пренасочвани, тъй като са предвидени за точно определен проект.

"Тези пари се отпускат целево и не могат да се използват за друго нещо. Няма как да вземем 30 милиона от УЕФА и ФИФА, да построим за 10 милиона каквото и да било, а другите 20 милиона да ги използваме за друго. Целево е - тоест, ако нашият проект е за 10 милиона, те ще ни отпуснат 10 милиона. Няма да ни отпускат нито 20, нито 30. И който си мисли, че за шест-седем милиона лева може да се построи база, значи нищо не разбира от строителство.

Всичко го има документално, целеви програми са и по никакъв начин не можеш да пренасочваш парите - това е злоупотреба. Те иначе няма да ги отпуснат тези пари, отпускат ги съобразно проект и документи. Този проект се защитава.

Думите на Петър Величков са абсолютен популизъм, той от осем години е част от този Изпълком. Присъствал е на всички заседания, когато сме одобрявали проекта, когато е кандидатствано пред УЕФА и ФИФА за тези средства, когато проектът беше одобрен, благодарение и на контактите на Борислав Михайлов в УЕФА.

Величков знае всичко това много добре, не си спомням някога да е изразявал пред Изпълкома позиция като днешната си", заяви Фурнаджиев пред "Спортал".

А как и защо Емил Костадинов нападна Димитър Бербатов, четете в този материал!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички