Арда Кърджали излъга Септември София на стадион "Васил Левски" в мач с 2 дузпи


Арда Кърджали излъга Септември София на стадион "Васил Левски" в мач с 2 дузпи
Снимка: Yulian Todorov

1203 0

Арда Кърджали успя да победи Септември София като гост на стадион "Васил Левски" с минималното 1:0 в мач от 19-ия кръг на Първа лига!

Още в 12-ата минута домакините получиха дузпа за игра с ръка на Умар Сако в наказателното поле. Първоначално главният рефер Васимир Ел-Хатиб подмина ситуацията, но малко след това бе призован от ВАР да я разгледа отново и кадрите промениха мнението му. Зад топката застана Асен Георгиев, но Анатолий Господинов разгада намеренията му и парира удара, насочен в долния му десен ъгъл. 

Около половин час след първия съдийски сигнал гредите зад Димитър Шейтанов на два пъти спряха кърджалийци от откриването на резултата, а в 42-ата минута те на свой ред получиха 11-метров наказатален удар заради нарушение на Мартин Николов срещу Светослав Ковачев. Опитният нападател Преслав Боруков, който пристигна от Локомотив Пловдив през зимата, се зае с изпълнението и не сгреши, откривайки головата си сметка за "небесносините" - 1:0 за Арда!

През второто полувреме крайно любопитните ситуации пред двете врати отсъстваха, с изключение на един опасен изстрел на Мартин Петков, който се размина на половин метър с целта. Септември така и не успя да отправи точен удар през втората част, с който да потърси поне изравняването. 

Със спечелените три точки Арда събра актив от 29 и така се изкачи с едно място в класирането, измествайки Локомотив София от осмата позиция. Отборът на Светослав Петров пък остава 12-ти със сбор от 15 пункта. В следващия кръг Септември гостува на Локо София (18 декември), а Арда приема Локомотив Пловдив в Кърджали (17 февруари).

*Четете последните новини от българския футбол в SPORTLIVE.BG!

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички