Арда излъга Септември в голеада и се изстреля в тройката


Арда излъга Септември в голеада и се изстреля в тройката
Снимка: Ivaylo Borisov / LAP.bg

1082 0

Арда Кърджали надви Септември София в последния мач по програма от четвъртия кръг на Първа лига. Кърджалии победиха в голеадата с 3:2, като първоначално влязоха в нея със статута на фаворити, но в последствие трябваше сериозно да се потрудят. 

Головете на Котев, Иванов и Тетах пратиха "сините вълци" на третата позиция във временното класиране (9 т.), докато възпитаниците на Славко Матич остават десети (4 т.).

Двубоят започна на високо темпо, като домакините бяха видимо по-активните на терена. Още в петата минута Ковачев стреля от воле, но право в ръцете на Шейтанов. Само 60 секунди по-късно Арда успя да открие след това атака на преминалия през Лудогорец българин. Ковачев напредна отдясно и пусна центриране по земя в наказателното поле, където Тилев отклони към Лъчезар Котев, който от границата на пеналтерията разстреля Шейтанов - 1:0.

В 18-ата минута Христо Иванов успя да изведе Светослав Ковачев на чудесна позиция и втория удвои резултата до 2:0, но ВАР отмени попадението поради засада. 

В същото време гостите не се предадоха и след десетина минути стигнаха до връщане на попадението. Тогава столичани получиха правото да изпълнят ъглов удар, като след него топката стигна до Реди Каса, който с коляно успя да я засече в мрежата на противника - 1:1.

В 38-та минута атака по левия фланг даде нова преднина за домакините, която успяха да опазят до почивката. Ковачев пусна извеждащо подаване към Деян Лозев, който в последния момент отклони към Христо Иванов. Последният не се забави много преди да прати топката във вратата на Септември - 2:1.

В началото на втората част двата тима продължиха да си разменят опасни атаки, но Септември на моменти се оказа по-настоятелен и логично стигна до изравняване. Тона се случи в 73-тата минута, когато Милен Стоев всъщност си вкара автогол. До грубата грешка се стигна след ъглов корнер, който предизвика суматоха в наказателното поле. Тогава и дойде попадението в грешната врата - 2:2

Арда обаче решен да зарадва домакинските срещи и след само атака вкара победното попадение в срещата. Ел Мами Тетах успя да навлезе в наказателното поле, последва серия от финтове, а всичко завърши с попадение във вратата на гостите - 3:2.

Вижте най-актуалните новини от бъларския елит!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички