Жоро Илиев: Детектор имаше, но не ни дадоха доказателства, че сме се провалили на него


Жоро Илиев: Детектор имаше, но не ни дадоха доказателства, че сме се провалили на него

24014 0

Бившият вече капитан на Черно море призна официално, че отборът е бил подложен на детектор на лъжата и обявените за провалили се на него са инициирали повторен такъв. Целта на този детектор е била да докаже, че част от играчите на "моряците" са се продали на ЦСКА и са играли симулативно срещу "червените".

Илиев заяви, че е дълбоко омърсен и унизен от хвърленото върху името и кариерата му петно и не смята да се отказва от футбола точно след големия скандал. Разкритията той направи пред "Дарик радио".

 "Имаше детектор, случи се около 22-ри. В продължение на 10-15 секунди си мислех, че ни правят скрита камера, впоследствие разбрах, че са сериозни. Случи се след мача с Левски. Аз като капитан казах, че нямаме какво да крием и ще се явим. После ми представиха бял лист, без печат и подпис, на който имаше въпрос към мен относно мача с ЦСКА, на който бях отговорил с "Не". Резултатът от детектора бе, че е лъжа. Поисках доказателства, те не пожелаха да ни предоставят. Оставаха ми десет дни от контракта, но не ми предложиха нов. Обясниха го с нещо от рода на "липса на доверие", обясни халфът.

"Трябва да си кръгъл глупак, за да повярваше, че след всичко, което съм дал на Черно море и съм постигнал там, съм сторил това. Да ми лепнат такова петно... Чувствам се дълбоко омерзен и унижен. Болно ми е и за феновете, които повярваха в това. Недоумявам как може да ме смятат за такъв долен и безскрупулен тип, че да го направя! Аз винаги съм бил мъжкар и стм държал на ценности като чест и морал", допълни той.

Относно втория детектор, националът призна, че той и останалите очернени играчи са го инициирали. Свързали са се със софийска фирма. Според него резултатите от полиграфа излезли в рамките на един ден. Резултатите от полиграфа, проведен от клуба, са им обявени чак 10 дни след провеждането му. Илиев посочи, че процедурата включва 30 въпроса, от които съществените са около 4. В техния случай са били свързани с мача с ЦСКА във Варна, загубен с 1:3.

Относно бъдещето си ветеранът заяви: "Бях раздвоен след края на сезона, аз искам да се чувствам желан в клуба, в който играя. Продължавам кариерата си, не съм човек, който ще клекне пред долни лъжи. Потърсиха ме 4 отбора, а един се отказа след скандала. Не знам дали бих се върнал един ден в Черно море. Връзката между мен и клуба в момента е отрязана. Не знам какво трябва да се случи, за да се върна там. Аз бях удовлетворен от сезона, който направих и това той да свърши така е отвратително", завърши опитният футболист. Вижте тук 3 иронични "обяснения" за случилото се в мача Лудогорец - Черно море, определил шампиона на България през този сезон. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички