3 логични* обяснения за "порното" преди Лудогорец - Черно море


3 логични* обяснения за "порното" преди Лудогорец - Черно море
Снимка: Оф. сайт на ЦСКА

17900 0

Снощи Лудогорец стана шампион за осми пореден път, ЦСКА намери цаката на Ботев (Пд), Камбуров се отпуши след 3-месечна суша, а Левски загуби, допускайки 3 гола, едва за втори път през сезона. Всичко това обаче остана някак почти незабелязано на фона на големия скандал в Черно море.

Както е известно, родни медии огласиха, че шестима важни играчи на "моряците" са били извадени от групата и няма да играят срещу Лудогорец. Тяхното място в двубоя, изходът от който ще реши кой ще е шампион на България, ще заемат голобради юноши. Впоследствие стана ясно, че тези играчи са преминали детектор на лъжата, а още по-късно се разкри, че причина за полиграфа е съмнението за тяхна симулативна игра срещу ЦСКА в последния мач между двата тима.

Дотук добре, разбираме мотивите на ръководството на варненци, все пак тези играчи са ги предали. Пък юношите могат и да защитят честта на тима в Разград... И изведнъж... Бум! Полиграф е имало, но, виж ти, едва в деня на мача с Лудогорец. Шестимата играчи са отрекли да са играли симулативно и в полза на ЦСКА, както и да са взимали пари от "червените". И полиграфът е показал, че НЕ ЛЪЖАТ! Но въпреки това са не само извадени за важния мач, но и изгонени от клуба.

ЛИПСА НА ФЕЪРПЛЕЙ? ВЪЗМОЖНО, НО ПРОСТО СЛАБ ЦСКА ЗАГУБИ ТИТЛАТА ОТ СЛАБ ЛУДОГОРЕЦ

ЛИПСА НА ФЕЪРПЛЕЙ? ВЪЗМОЖНО, НО ПРОСТО СЛАБ ЦСКА ЗАГУБИ ТИТЛАТА ОТ СЛАБ ЛУДОГОРЕЦ

След дълго разсъждаване върху мотивите на управленските кадри на "Тича" да вземат това съдбоносно решение, Sportlive.bg открои три причини, които, нямаме съмнение, са точните. Ето какви може да са те:

1. Тъй като Черно море беше ясно, че ще остане без трофей този сезон, на "Тича" са решили да се борят за наградата за феърплей. И са сметнали, че ще я спечелят, ако похарчат пари за детектор на лъжата, жертват мача на честта си в края на сезона и накарат Илиан Илиев да се черви пред камерите, в името на това да накажат виновниците. Дори и ако вината не само не е доказана, но е и категорично отхвърлена. Все пак подозрението е по-важно, нали където има дим, има и огън. А как по-лесно ще спечелиш наградата за най-честен клуб, ако накажеш жестоко, само срещу подхвърлена клевета или подозрение?

2. В Черно море са получили мегаоферта (за няколко милиона паунда) за Иван Дичевски, не от кой да е, а от Ливърпул. Но условието на английския гранд, за да вземе младока, е той да има поне един титулярен мач през сезона.

3. Във Варна са сърдити на ЦСКА за офертата им за Мартин Минчев и са искали да им отмъстят. Как смеят "червените" да им пращат оферта за няколко стотин хиляди и с някакви обещания, че младокът ще е титуляр?! Та Лудогорец им е предложил три пъти по-висока оферта за новоизлюпения национал. Вярно, не са му обещали титулярно място, не е ясно дали изобщо ще запише 5 мача на кръст, но за неговото израстване е важно да бъде играч на хегемона на България, вместо да ходи в някакъв клуб, който 10 години не е ставал шампион.

*Текстът, особено втората му част, е осмиващ, тъй като авторът не одобрява случилото се във Варна, поне във вида, който изпъква от дотук казаното и изписаното в медиите. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички