Защо полицията отново нахлу в офисите на БФС?


Защо полицията отново нахлу в офисите на БФС?
Снимка: БГНЕС

2813 0

За втори пореден месец органите на реда в България щурмуваха офисите на БФС. След като през октомври, специализирана акция на ГДБОП и жандармерията "удари" едновременно Националната футболна база и сградата на Централата на улица "Цар Иван Асен II", днес историята се повтори и представители на полицията окупираха двете сгради около 13:30 часа. Версиите за "нахлуването" са няколко, като една от тях е свързана с подозренията за икономически престъпления. 

По време на пресконференцията на БФС за опровержение на информацията за злоупотреба с държавни пари изпълнителният директор Борислав Попов разкри каква е истината зад поредната акция на полицията срещу ръководния футболен орган. Оказва се, че служителите на МВР изземат документация, която е трябвало да бъде предадена на полицията от страна на футболния ни съюз. 

"Изпаднахме в неочаквана ситуация. Час преди началото на пресконференцията, получихме определение от Софийски районен съд, с което БФС като институция е дадено съгласие да се извършват проверки по наличност на документи, които не са описани конкретно. Полицията в момента с колегите от футболния съюз подготвят необходимите документи", коментира Попов по време на пресконференцията. 

"Отдавна бяхме подготвили голяма част от документите, но това определение е издадено днес, въпреки че все още сме в срока, в който трябва да предадем документацията. В момента полицията е тук, за да вземе документите и да направи проверка.

Нищо страшно или неприятно засега. Не е хубаво това, което преживяват колегите в момента, тъй като във футболния съюз като организация работят млади и интелигиентни хора, отдадени на футбола. Тези събития се отразяват неблагоприятно на тяхната психика. Толкова по този въпрос", сподели Попов пред представители на медиите. 

През октомври по време на специална акция на полицията, част от представителите на съдийската комисия към БФС бяха отведени за разпит заради съмнения за корупция. Това доведе до уволнението на шефа на организацията Йордан Сталев. Иначе по същество Попов продължи с коментар на разследването за злоупотреба при избора на доставчик за детска екипировка (какво каза - четете в тази статия)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички