От последните минути: Нова акция на полицията срещу БФС


От последните минути: Нова акция на полицията срещу БФС
Снимка: БГНЕС

2335 0

Нов удар по Българския футболен съюз от страна на българските власти беше нанесен часове преди пресконференцията, която ръководството на организацията трябва да даде за проблемите в българския футбол.

Малко повече от месец след акцията срещу съдийската комисия и обискирането на офисите на Националната футболна база в Бояна, във вторник отново коли на жандармерията преградиха достъпа до съоръжението, а акцията идва след серията от репортажи на bTV, в които се описват съмнителни схеми за харченето на държавни пари, отпуснати за развитие на детски футбол. 

Акцията може да е във връзка и с продължаващото месеци наред разследване срещу БФС за икономически престъпления. Срещу този вид престъпност вече е образувано досъдебно производство, информиар още BTV. Случаят се следи изкъсо от специализираната прокуратура. 

Не само спортната база в Бояна е обект на обиск от страна на полицията, като няколко коли има и пред сградата на БФС на улица "Цар Иван Асен II". По подобен начин се разви полицейската акция и през октомври, когато ГДБОП разследваше корупция в съдийската комисия, а това доведе до уволнението на шефа на съдиите отстрани шефа на съдиите Йордан Сталев, друг ръководен фактор - Илонка Джалева, подаде оставка. Причината за нахлуването на полицията в офисите на БФС четете в тази статия на Sportlive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички