УЕФА наказва тежко България, но и Англия ще го отнесе


УЕФА наказва тежко България, но и Англия ще го отнесе
Снимка: Guliver/GettyImages

4116 0

Управляващият европейски футболен орган - УЕФА, проведе бързо разследване на расисткия скандал по време на срещата между България и Англия и вече повдигна обвинения срещу Българския футболен съюз, информират световните агенции. 

Най-тежко наказание се очаква България да получи за расисткото поведение на феновете, като обвинението е за викове и нацистки поздрави, които бяха добре документирани както от телевизионните камери, така и от фоторепортерите на различните агенции. 

Още от обвиненията на УЕФА са за хвърлени предмети по терена, както и за освиркване на националния химн на Англия. Има и четвърто обвинение срещу България - за повторения на големия екран, който е над сектор "Б", които са строго забранени. 

"Трите лъва" също няма да се разминат "сухи", но обвиненията срещу тях са по-малко. Първото е за освиркване на националния химн на България, а второто обвинение е с липсата на достатъчно стюарди сред гостуващата агитка, което доведе до сериозно напрежение между фенове на двата лагера по време на целия двубой. Докато българите поздравяваха нацистки англичаните, те отговаряха със звучни псувни и пееха: "Знаете какви сте - расистки к*пелета". 

Дата за изслушването все още не е обявена, но със сигурност наказанията срещу България ще са много сериозни. Най-малкото, което могат да очакват в БФС, е солена 6-цифрена глоба, както и 1 мач, който да се играе пред празни трибуни. Междувременно в Англия се води яростна кампания за изхвърлянето на България от международния футбол (подробности четете тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички