Защо ГДБОП нахлу в офисите на БФС?


Защо ГДБОП нахлу в офисите на БФС?
Снимка: БГНЕС

7996 0

Стартът на седмицата в българския футбол не можеше да е по-динамичен, скандален и изпълнен със събития. Оказа се, че тежкото поражение с 0:6 е най-малкият проблем, пред който БФС е изправен. Расисткият скандал на стадион "Васил Левски" е добре документиран във всички световни медии, а Борислав Михайлов беше принуден да подаде оставка. Именно около решението на президента на БФС е най-големият скандал у нас, тъй като след оставката му офисите на БФС бяха ударени при спецакция на ГДБОП. 

Около 16:30 часа десетки полицаи и представители на дирекцията за борба с организираната престъпност окупираха офисите на футболния орган в Бояна. Журналисти не бяха допускани до сградата, като районът беше отцепен, а никой нямаше право да напуска сградата. Оказа се обаче, че нито един високопоставен член на БФС не е на работното си място по време на специалната акция, информира "bTV". По време на операцията са проведени разговори със служители, но няма сведения за задържани. 

По същото време обаче още една акция на ГДБОП се е провела в старата централа на БФС - тази на ул. "цар Иван Асен II". По неофициална информация е имало задържани лица. Повод за акцията е съмнение за "чистотата", с която се работи в съдийската комисия към БФС. Подробностите и по тази акция на спецчастите са оскъдни. 

Акциите, проведени в БФС в понеделник, не са обвързани с расисткия скандал, а основната версия, по която се работи, е корупция в съдийството. Също така в момента се провежда пълна ревизия на финансите на организацията, потвърди лично премиерът Бойко Борисов, който коментира и днешната акция на ГДБОП в БФС (подробности четете тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички