Стана ясно кога ще са изборите за президент на БФС


Стана ясно кога ще са изборите за президент на БФС
Снимка: принтскрийн

2254 0

На 16 февруари 2018-та година ще се проведе Конгресът на Българския футболен съюз, на който ще бъде избран президент на организацията. До момента има двама кандидати за поста - досегашния президент Борислав Михайлов и бившия национален селекционер Любослав Пенев.

Конгресът ще се проведе в зала София на хотел Маринела, стана ясно днес след провеждането на Изпълкома на БФС. На Изпълкома бе решено и да бъде отнето правото на глас на клубовете, които не извършват дейност през последната година. Заместник-изпълнителният директор на БФС уточни, че са били изключени 119 клуба по тези критерии и това означава, че на Конгреса през февруари право на глас ще имат 547 клуба.

"Аз мисля, че съм се доказал като президент в последните 12 години. Любослав Пенев е решил да се кандидатира, няма нищо лошо, той трябва да убеждава хората, не мен", заяви Михайлов по повод конкурента му за поста. Президентът на БФС коментира и някои критики от страна на ръководители в ЦСКА-София. „Ако трябва да бъда честен, ЦСКА би трябвало да ми издигне кандидатурата за това, което съм правил последните години за тях. Така че такива хора като Милко и Морко, които са никакви в клуба и се изказват, това не е сериозно", каза Михайлов.

Бившият вратар на националния отбор направи и кратка равносметка за изминалата година. "За мен годината беше добра, добри мачове на националния отбор срещу съперници, които отдавна не сме побеждавали. За съжаление, не беше достатъчно, но така или иначе всички знаехме, че в тази група е почти невъзможно, може би най-тежката група в целите квалификации. Добро класиране на младежи за Европейско, добро представяне на самото Европейско. Сега младите се класират за елитен кръг. Първенството върви добре с новия формат. Най-важното е, че БФС е в цветущо финансово състояние", коментира той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички