Официално: Няма да се откаже - Михайлов се кандидатира за шеф на БФС


Официално: Няма да се откаже - Михайлов се кандидатира за шеф на БФС

1300 0

Настоящият президент на Българския футболен съюз Борислав Михайлов ще се кандидатира за нов мандат начело на родната футболна централа. Това разкри лично неговата дясна ръка - Йордан Лечков, пред камерата на "Нова телевизия".

Легендарният вратар наследи Иван Славков като шеф на българския футбол, като управлението му е свързано с много различни мнения за това колко е успешен той като ръководител. Въпреки това той се готви за нов мандат, а по време на гласуването ще се изправи срещу Любослав Пенев.

Кандидатурата на Михайлов е от името на Централата, допълни Лечков, а освен това разкри, че Пенев се опитва да осъди БФС за дължима сума на стойност 500 хиляди лева. На две инстанции до момента футболният съюз печели делата.

За първи път легендарният вратар встъпи в длъжност на 21 октомври 2005 година. На 30 януари 2009 бе преизбран на поста, след като за кандидатурата му гласуват 316 от 373 делегати на Конгреса на БФС. Последният случай, в който Михайлов триумфира на изборите, бе на 14 февруари 2014 година. По време на втория си мандат - на 22 март 2011 година, Боби бе избран и за член на Изпълкома на УЕФА, като се превърна в първия българин, избран на този пост.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички