Шефът на съдиите е сред задържаните след акцията срещу БФС


Шефът на съдиите е сред задържаните след акцията срещу БФС

2401 0

Ударната акция на ГДБОП срещу Българския футболен съюз е насочена към съдийската комисия към ръководния футболен орган у нас, а цели петима са били задържаните след двойния удар, който специализираната полиция нанесе по офисите на организацията в Бояна и улица "Иван Асен II". Както по-рано стана ясно, симултативно са проведени акциите, които са били планирани и са срещу корупцията в българския футбол, и в частност в съдийството у нас. 

Според информация на "Нова телевизия", един от високопоставените членове на БФС, които са били задържани, е председателят на Съдийската комисия Йордан Сталев. Сред арестуваните е и Илонка Джалева, която се изявява като мениджър на реферите у нас. Двамата са били разпитани преди да бъдат отведени. 

Още по обед в понеделник министър-председателят Бойко Борисов обяви, че в момента се прави ревизия на финансите на БФС, а в късния следобед разкри, че акцията срещу БФС е планирана от няколко дни и е следствие на факта, че членовете на организацията са уличени в корупция. 

Не повече от час и половина преди акцията на ГДБОП Борислав Михайлов подаде оставка като президент на БФС, въпреки че по-рано през деня отказа да предприеме подобни действия. Може да видите първите му думи след овакантяването на пост в тази статия на SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от ЦСКА


Амос Юга - футболистът-пощальон, на чиято мечта попречи Юмтити от Барселона

ЦСКА отново привлече интересни играчи, като на фокуса ни е френският халф Амос Юга. Кариерата му е изпълнена...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама