Ексклузивно: ГДБОП нахлу в офисите на БФС в Бояна


Ексклузивно: ГДБОП нахлу в офисите на БФС в Бояна

6598 0

БФС излиза "на светло". По информация на Sportlive.bg, минути след оставката на Борислав Михайлов органи на реда, сред които полиция, жандармерия и представители на ГДБОП са обкръжили офисите на новата спортна база в Бояна, която беше голямата гордост на бившия вратар като президент на БФС. 

Около 16:30 часа десетки полицаи и жандармеристи се озоваха в района около сградата. Периметърът е отцепен, а "Sportal" уточнява, че представители ГДБОП са влезли в офисите. Журналисти до мястото изобщо не се допускат, като специалната акция се провежда под абсолютно мълчание от страна на органите на реда. 

Щурмът към Националната футболна база идва в следствие на заканата на министър-председателя на България - Бойко Борисов, че ще има ревизия на дейността на БФС. Именно след тези думи на премиера президентът на организацията подаде оставка с официално съобщние до медиите

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова съобщи за "Дарик", че обиските в БФС са в рамките на разследване, което води Специализирана прокуратура. То е по член 321, алинея 6 от Наказателния кодекс и гласи "Престъпления против спорта", по-конкретно "корупционни престъпления".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ! 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички