Шефът на МВР: Няма да позволим купуване на мачове и натиск на съдии


Шефът на МВР: Няма да позволим купуване на мачове и натиск на съдии
Снимка: БГНЕС

1743 0

Вътрешният министър на България Младен Маринов обясни защо представител на МВР е бил поканен на състоялата се преди минути среща между собствениците на първите три клуба в у нас. Тя бе свиканата от премиера Бойко Борисов, а на нея, освен Маринов, бе поканен и главният прокурор Сотир Цацаров. Събитието се проведе в Министерски съвет.

"Срещата бе за феърплей на следващото първенство. Поведението на агитките е функция на това, което се случва в отборите и на самия терен и в отношението между собствениците на клубове. Затова е важно там да има феърплей. Срещата бе такава, че в обозримо бъдеще да има феърплей и да няма напрежение, което да рефлектира върху поведението на агитките и качеството на спорта", обясни министърът пред журналистите.

"Присъствах на тази среща като пряко заинтересован от това какъв ще е общественият ред, как ще се държат агитките, как ще преминават футболните срещи. Мерките няма да обявя, но няма да позволяваме купуване на футболни мачове, натиск на длъжностни лица, на футболисти. Когато има напрежение между собствениците, то се пренася и по съответните трибуни. Поведението на агитките ще е различно, ако няма такова напрежение", убеден е той. Вижте в този материал каква бе основната причина за тази среща според българска медия. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички