Борисов извика Домусчиев, Ганчев и Божков на среща за ТВ правата


Борисов извика Домусчиев, Ганчев и Божков на среща за ТВ правата
Снимка: БГНЕС

5463 0

Проблемът с тв правата на българското първенство е накарал лично премиерът на България Бойко Борисов да се заеме с разрешаването му. Той е свикал среща със собствениците на Лудогорец, ЦСКА и Левски, съответно Кирил Домусчиев, Гриша Ганчев и Васил Божков, съобщава "Труд".

Срещата ще се проведе преди старта на сезон 2019/20 в Първа лига, който е този петък. Борисов лично се е заел с това босовете на клубовете да гарантират феърплей и първенството ни да не бъде помрачавано със скандал в самото си начало.

Проблемът възникна, след като в четвъртък ЦСКА изпрати ултимативно писмо до БФС заради тв правата. Клубът обвини Домусчиев в четворен конфликт на интереси като собственик на излъчващата шампионата "Нова Броудкастинг Груп", на Лудогорец, на "Футбол Про Медия" и като член на Изпълкома на футболната централа. Нито една от фирмите на бизнесмена не реагира през уикенда по въпроса. А ЦСКА остава на позиция, че иска друга телевизия да предава мачовете на отбора и ще отчислява пари към БФС и съперниците на "червените". Вижте в този материал кога ЦСКА загатна за избухването на подобен скандал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички