Ексклузивно: ЦСКА и Левски искат друга телевизия, не Домусчиевата, да предава мачовете им


Ексклузивно: ЦСКА и Левски искат друга телевизия, не Домусчиевата, да предава мачовете им
Снимка: БГНЕС

27590 0

ЦСКА е изпратил ултимативно писмо до БФС, в което настоява за преразглеждане на договора за телевизионните права през новия сезон, съобщава вестник "Труд". Основанието за това е четворен конфликт на интереси в договора на БФС с фирмата носител на правата - "Футбол Про Медия".

В писмото от "Българска армия" посочват, че собственикът на Лудогорец управлява клуба като участник в Първа лига и Купата на България, държи телевизионните и рекламните права на първенството чрез посочената фирма, собственик е отскоро и на излъчващата шампионата ни "Нова Броудкастинг Груп" и е член на Изпълкома на БФС.

"Червените" обявяват своето намерение да сезират УЕФА за този четворен конфликт на интереси. "Той води до създаване на монополна позиция на едно лице в сферата на българското футболно първенство. С цел защитаване на интересите си ЦСКА ще предприеме действия по сезирането на компетентни за тази цел европейски органи и УЕФА. С оглед на всичко изложено дотук, моля да уважите нашето желание за сключване на договор за предоставяне на телевизионните и рекламните права за футболните срещи, в които участва ЦСКА, с друга телевизия, избрана от нас", се казва в писмото до централата.

В него ЦСКА изказва и твърда готовност да поеме задължението да предоставя на договорна основа процент от постъпленията си на БФС и останалите футболни клубове, срещу които тимът им играе в Първа лига, Купата на България и Суперкупата на страната от сезон 2019/20 занапред. Столичани не посочват коя телевизия е готова да излъчва мачовете им.

Също толкова любопитен е и фактът, че изглежда големият съперник на тима в исторически план - Левски, до известна степен подкрепя "червените" в това им искане. "Труд" съобщава, че по въпроса с телевизионните права вече е имало две срещи на най-високо ниво между двата клуба. Ако те се обединят по този въпрос, е ясно, че без тяхно участие мачовете от Първа лига няма как да носят финансови приходи. Вижте в този материал кога ЦСКА за първи път оповести, че има подобни намерения.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички