"Ботев" Пд удари Черно море с човек по-малко


"Ботев" Пд  удари Черно море с човек по-малко
Снимка: Иван Йочев

1286 0

"Ботев" Пд спечели домакинството си на Черно море с 1:0. Голът вкара Божидар Васев 70-ата минута.

В 12-ата минута Пламен Николов стреля след центриране от корнер и няколко рикошета топката попадна в ръцете на Китанов. Все пак в 33-ата минута "Ботев" организира добра контраатака. Колев подаде към Васев, а той от своя страна намери Лазар Марин по лявото крило, защитникът влезе навътре и стреля с десния крак, но фалцовият му шут мина покрай лявата греда на Китанов.

В 41-ата минута Даниел Генов изпълни великолепен пряк свободен удар от 25 метра, но за късмет на варненци топката "облиза" дясната греда и излезе в аут. Четири минути по-късно Ботев пропиля най-чистата възможност за попадение през първата част. Йордан Христов центрира брилянтно към Божидар Васев, който бе оставен непокрит на 5-6 метра пред голлинията, но стреля с глава в аут.

Секунди по-късно Васев намери Гамаков, който отправи наглед не много опасен удар с глава, но Китанов не се намеси по най-добрия начин и изби топката в гърдите на Венков и за малко моряците не си отбелязаха нелеп автогол.

В 52-ата минута "Ботев" остана с човек по-малко след втори жълт и респективно червен картон на Лъчезар Балтанов. Халфът получи второто си предупреждение, тъй като вдигна високо своя крак и игра с топката, а притичал футболист на Черно море изрита силно бутоните на Балтанов и се свлече на земята, което бе достатъчно за рефера Мартин Стоименов да отстрани футболиста. Това предизвика бурно негодувание както от играча, така и от публиката.

Макар останали с 10 човека футболистите на домакините не се предадоха и в 71-ата минута откриха резултата. Даниел Генов стреля от фаул, топката се отби в стената и попадна в краката на Васев, който с шут по земя от границата на наказателното поле не остави шанс на Китанов - 1:0 за "Ботев" (Пловдив).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички