"А" група може да е от 10, 12, 14 или 16 отбора


"А" група може да е от 10, 12, 14 или 16 отбора
Снимка: БГНЕС

693 0

Президентът на БФС Борислав Михайлов заяви, че най-вероятно ще има увеличение на отборите в българската професионална лига. "Възможно е да има увеличение. Ние сме поканили всичките 24 клуба. Говорим да имаме една сериозна А група от 10, 12, 14 или 16 отбора“, заяви Михайлов.

Той сподели, че повечето от присъстващите на срещата представители на тимовете от елита са изразили мнение, че групата трябва да бъде от 16 отбора, но може да бъде от 14, 12 или отново 10.

Благодаря на министъра за оценката и участието му в срещата. Целта е да увеличим участниците. Ще си бъде професионална лига".

Президентът на БФС заяви още, че отборите, които в момента са в А група отговарят на изискванията за инфраструктура с изключение на тези, които нямат осветление.

На запитване дали ще има промени в правилото за млад играч в двубоите: „Аз съм за повече българи, но клубовете са акционерни дружества. Евентуалните участници от А група ще бъдат изслушани отново за това колко юноши до 21 години да има и колко не в съставите им“, каза още Борислав Михайлов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички