4 причини защо Трифон Иванов ще остане легенда


4 причини защо Трифон Иванов ще остане легенда

5658 0

Светът на футбола е в траур, след новината за внезапната смърт на бившия български национал Трифон Иванов, на 50-годишна възраст.

Защитникът, който се превърна в култова фигура заради впечатляващите си далекобойни голови изстрели и заради още по-впечатляващата си коса - като на трапер, почина от инфаркт в събота сутринта, съобщи Българският футболен съюз.

За тези от вас, които не си спомнят въздействието, което Иванов имаше върху футбола, правим малък обзор върху фактите, заради които той е толкова популярен.

1. Вкарваше от воле

Въпреки че играеше като защитник през цялата си кариера, Иванов имаше хубав удар. Той е вкарал около 50 гола в кариерата си, и много от тях са просто страхотни, както този срещу Уелс.

2. Тази брада/mullet комбинация

Mullet излезе от мода преди доста време, но Иванов стана разпознаваем на европейската сцена с ретро прическата си. Лицевата му окосменост пък му спечелва прякора "Българския Вълк".

3. Беше част от най-добрия отбор на България

България никога нямаше да завърши на 4 място на световното първенство, ако не беше Трифон Иванов. Той е сърцето и душата на тима

България никога не е завършвала добре на световни първенства до САЩ 1994. Иванов беше важна част от отбора на Христо Стоичков с треньор Димитър Пенев, златното поколение, което победи Аржентина, преди да острани Германия в една от най-големите изненади на световни първенства.

4. Името му ще продължи да живее

Защитникът е толкова популярна фигура и доби такова влияние на световната сцена, че дори имаше турнир, кръстен на него, в Бразилия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички