2 гола за 6 минути бяха достатъчни на Славия, за да се справи с Пирин


2 гола за 6 минути бяха достатъчни на Славия, за да се справи с Пирин
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

1090 0

Славия победи отбора на Пирин с 2:0 в последния двубой от 19-ия кръг в Първа лига. След днешната си победа "белите" се изкачиха на четвърта позиция с 35 точки, докато "орлетата" са 14-и с 12 точки. Попаденията бяха отбелязани през първото полувреме от Тони Тасев в 20' и Ахмед Ахмедов в 26'.  Любопитно е да се отбележи, че на трибуните бе и националният селекционер Младен Кръстаич.

Срещата не започна особено атрактивно, но постепенно Славия се превърна в по-доминиращия отбор. Именно "белите" имаха и повече опасни положения, като в 20' се стигна до откриване на резултата. Галин Иванов опита да се възползва от извеждащ пас и да центрира, но вместо това топката срещна левия страничен стълб. Топката попадна в Тони Тасев, който на празна врата се разписа за 1:0.

Малко след това и Пирин имаше нелоша възможност като Семнив стреля с глава, но ударът му мина над вратата. В 26' столичани удвоиха преднината си след много груба грешка на Янко Георгиев. Той буквално подари топката на Ахмедов при опита си за излизане, който се разписа с прехвърлящ удар.

Опасни ситуации до края на първото полувреме липсваха, като бавното темпо се пренесе и през втората част. Защитникът Натан Гасама направи официален дебют за Славия.  През втората част домакините имаха добър шанс чрез една контраатака, но Дюлгеров я неутрализира. Именно той бе замесен в най-добрата възможност за Пирин шест минути преди края. След комбинация между Кондраков и Андрей Йорданов топката стигна до Дюлгеров в наказателното поле. Ударът му обаче бе блокиран и до повече попадения в срещата не се стигна. В следващия кръг Славия ще се изправи срещу Лудогорец, докато Пирин приема Левски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички