17-годишен от Славия изненада неприятно ЦСКА в епизод №1, в който главен герой бе ВАР (ВИДЕО)


17-годишен от Славия изненада неприятно ЦСКА в епизод №1, в който главен герой бе ВАР (ВИДЕО)
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

6796 0

Oтборите на ЦСКА и Славия не успяха да се победят в прекия сблъсък помежду им на "Александър Шаламанов", част от кръг №19 на Първа лига, завършвайки при 1:1. Срещата бе съпътствана от спорни съдийски решения както от главния арбитър Станимир Тренчев, така и от ВАР стаичката.

И двете попадения паднаха през втората част. Първо, в 67-ата минута ЦСКА бе отборът, който поведе, а това се случи след автогол на влезлия от пейката Мартин Георгиев. 19 минути по-късно обаче юношата на Славия - Роберто Райчев, се измъкна от защитата на "армейците" и реализира с много мощен удар, посрещайки центриране на Ертан Томбак.

Двубоят бе съпътстван от две много спорни ситуации през първата част. В 44' бе отсъдена дузпа за Славия след нарушение на Енес Махмутович срещу Венцеслав Керчев. ВАР стаичката обаче повика главния арбитър Станимир Тренчев да прегледа ситуацията на екрана и след това той отмени първоначалното си решение.

Малко след това се стигна и до другия спорен момент. ЦСКА вкара топката във вратата на Светослав Вуцов чрез Джонатан Линдсет, но преди това кълбото бе отклонено към него с ръка от Дюкенс Назон. Това предизвика нова намеса на ВАР и попадението бе отменено.

Само след 4 дни ЦСКА и Славия ще се изправят един срещу друг във вторник (5 ноември), отново на "Александър Шаламанов", но този път залогът ще бъде място на 1/8-финалите за Купата на България.

ЦСКА продължава да е на първата позиция с актив от 42 точки в Първа лига, а Славия вече е на 10-ата позиция с 21 пункта.

Вижте къде може да гледате дербито Славия – ЦСКА

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в началните секунди Славия опита да изненада съперника си с хубава атака. Денислав Александров успя да центрира успоредно на голлинията, където Енес Махмутович изчисти точно пред Тони Тасев. "Червените" бързо отговориха като Тобис Хайнц напредна отдясно, но не успя да комбинира със свой съотборник. В първите 15 минути нямаше точен удар в посока на двете врати.

В 18' се откри първата по-добра възможност.  Дюкенс Назон бе намерен непокрит, като той продължи топката към Тобиас Хайнц. Той стреля, но право в ръцете на Светослав Вуцов.

Десетина минути след това домакините бяха близо до откриване на резултата.  Венцислав Керчев бе в много добра позиция, а топката достигна до Ерол Дост, но не успя да уцели рамката на вратата.

В 30' "белите" отново организираха много остра атака. Тасев се опита да намери Владимир Николов в наказателното поле, но Християн Петров бе в по-добра позиция. При последвалия корнер не центрира добре, но Тибо Вион не се намеси по най-добрия начин и топката рикошира в десния страничен стълба на Густаво Бусато. Впоследствие топката попадна в Дост, но право в Бусато.

В 44' се стигна и до първия спорен момент. Славия получи дузпа след фал срещу Венцислав Керчев. Съдията Станимир Тренчев веднага посочи бялата точка, без да се колебае, но след това прегледа ситуацията с ВАР. Тогава прецени, че футболистът на ЦСКА Енес Махмутович първо играе с топката и отмени първоначалното си решение. То обаче остана изключително спорно, тъй като повторенията не убедиха.

Малко след това ЦСКА откри резултата, но и тяхната радост не продължи дълго. Линдсет засече с глава и първоначално голът бе признат, но отново след ВАР попадението бе отменено. Този път заради игра с ръка на Дюкенс Назон, но и това също остана под съмнения след показаното.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна доста по-спокойно, но в 55' Златомир Загорчич извърши принудителна смяна. Виктор Генев получи неприятна контузия, а на негово място влезе Мартин Георгиев в центъра на защитата. 

В 60' се стигна до неразбория в наказателното поле на "червените", но опитите за удар приключиха с аут. След това домакините отново имаха две добри възможности за гол. Първо Тони Тасев опита да изненада Густаво Бусато от фал, но стражът спаси. След това отрази и удар на Дост.

В 63-ата минута Тони Тасев се опита да изненада Густаво Бусато от пряк свободен удар, но бразилецът успя да се намеси, след което спаси удар и на Дост от близко разстояние. Малко след това влезлият като резерва Емил Стоев стреля от воле, но топката мина покрай вратата на Бусато.

Въпреки по-добрите шансове за домакините, то ЦСКА бе отборът, който излезе напред в резултата. Това се случи в 67' след автогол на влезлия по-рано Георгиев. При изритана топката в наказателното поле, той успя да нацели собствената си врата - 0:1.

В 78' се откри чудесен шанс пред "армейците". Славия сбърка фатално пред собственото си наказателно поле при изнасянето на топката и тя се озова в Матиас Фаетон. Той центрира по чудесен начин в наказателното поле, където обаче неточен удар с глава отправи Марселино Кареасо.

Славия съумя да вдигне оборотите в заключителните минути и стигна до изравнителен гол. В 86' Ертан Томбак центрира чудесно в наказателното поле, където защитата на ЦСКА увисна, а от това се възползва влезлия като резерва и юноша на "белите" 17-годишен Роберто Райчев, който с много мощен изстрел не остави шансове на Бусато - 1:1.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Славия: 21. Светослав Вуцов – 3. Ертан Томбак, 5, Велко Йеленкович, 4. Виктор Генев, 37. Венцислав Керчев – 27. Емил Мартинов, 17. Ерол Дост – 23. Денислав Александров, 33. Галин Иванов (К), 88. Тони Тасев – 10. Владимир Николов

ЦСКА: 1. Густаво Бусато – 15. Тибо Вион, 22. Енес Махмутович, 6. Християн Петров, 19. Иван Турицов – 21. Амос Юга (К), 7. Джонатан Линдсет, 14. Тобиас Хайнц, 26. Марселино Кареасо – 1. Матиас Фаетон, 9. Дюкенс Назон

ПРЕДИ МАЧА

В последния кръг Славия тресна сензационно с 3:2 Лудогорец насред Разград. Най-старият столичен клуб започна да набира скорост след поредното завръщане начело на отбора от страна на Златомир Загорчич.

„Белите“ са в серия от 3 поредни победи в Първа лига. Те ги изкачиха до 11-ата позиция с актив от 20 точки.

ЦСКА превзе върха в класирането и ще се опита да посрещне Нова година като лидер в шампионата. В последния си мач „червените“ треснаха с 2:0 Етър в мач, който беше доигран 24 часа по-късно заради снежната покривка на стадион „Българска армия“.

Хората на Нестор Ел Маестро за в серия от 14 двубоя, в които не познават вкуса на поражение. Последователни им победи към момента са 4.

В началото на шампионата ЦСКА се издъни, завършвайки 1:1 със Славия на „Армията“. Иначе, „белите“ са сравнително удобен съперник за армейците.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички