Мартин Камбуров: Не се опитвам да вкарвам повече срещу Левски, така се случва


Мартин Камбуров: Не се опитвам да вкарвам повече срещу Левски, така се случва
Снимка: Vladimir Stoyanov / LAP.bg

492 0

Нападателят на Берое Мартин Камбуров получи Почетен знак от Областната администрация на Старозагорския регион. Както е известно, нападателят наскоро се превърна в голмайстор номер 1 в историята на българския футбол. А една от любимите му жертви е Левски. Камбуров обаче споделя, че това не е умишлено.

"Радвам се, че именно тук успях да подобря рекорда. За мен е чест да играя за Берое. Надявам се с моите голове да съм донесъл малко радост на старозагорската публика. Спортното ми дълголетие? За мое щастие съм се опазил и от тежки травми, това е най-важното в спорта. Нещата са комплексни.

Със сигурност има промяна във футбола от старта на кариерата ми досега. Играта е станала по-динамична. Когато почвах обаче може би бе по-романтичният футбол. За самите фенове бе по-интересно. За един нападател е важно да вкарва. Няма значение кога е играл. За моя радост годините са само цифри. Щом успях да стана голмайстор с Берое, това показва, че си върша работата" - започна той.

"Всеки мисли, че срещу Левски се опитвам да се докажа и да вкарам, просто така се е случило през годините. Не деля отборите на Левски, ЦСКА, Лудогорец и Ботев Враца. Като вкарам 1 гол на Левски, не ми ги пишат 2. За мен рекордът е този, който подобрих. Рекордът за мачове, ако аз не съм същия Камбуров, няма да бъда удоволетворен. Ако влизам за по 10 минути. Да влизам само да ми пишат даден мач, няма да съм аз.

Имам договор до декември. Искам да го изпълня. Не е имало разговори. Аз също не искам да има такива. Искам колкото мога да помогна с моите голове. Най-нормалното нещо е за новия сезон треньорът да си намери нападател, който да поеме щафетата от Мартин Камбуров. Моята работа е да вкарвам голове, няма значение срещу кой" - допълни още нападателят.

А наскоро легендата на ЦСКА Петър Жеков заяви, че рекордът му не е подобрен от Камбуров и посочи още колко гола трябва да паднат.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Бокс


Олександър Усик - от селското училище до световната боксова слава

Украинският боксьор Олександър Усик за първи път стигна до шанс за световната титла в тежка категория след...

Реклама

Най-четени новини


виж всички