Ботев (Пловдив) продължава с възхода, би Берое без Камбуров и вече е лидер в Първа лига


Ботев (Пловдив) продължава с възхода, би Берое без Камбуров и вече е лидер в Първа лига
Снимка: Kiril Bekyarov / LAP.bg

2197 0

Ботев (Пловдив) продължава с възхода си през този сезон и записа труден успех с минимална разлика 2:1 в тракийското дерби с Берое. По този начин "канарчетата" поне временно си осигуриха 1-вото място в българската Първа лига, събирайки 17 точки от 8 двубоя. Берое пък остава 4-ти с 12 пункта след същия брой изиграни мачове.

Заралии бяха без своя голмайстор в днешния двубой - Мартин Камбуров, който остана извън групата за срещата. Това се усети и гостите така и не успяха да реализират почти никое от положенията си. Ботев също се отличи с пропуски, но все пак съумя да се разпише на два пъти.

Точен бе първо Емануел Току в 70-ата минута, когато стреля отдалеч, а топката влетя във вратата на противника след контакт с левия страничен стълб. 5 минути преди края на редовното време пък успехът бе подпечатан от Конате, който бе намерен с центриране в наказателното поле от Маркиньос и нямаше проблеми да се разпише в опразнената врата. Все пак в последните секунди от мача Цветков намали за 1:2, но веднага след това дойде и краят на срещата.

За Берое предстои 1/16-финален мач за Купата на България срещу Розова долина през седмицата (вторник - 21.09), след което и домакинство срещу Арда от Първа лига (петък - 24.09). Ботев (Пловдив) пък има далеч по-сериозно изпитание за Купата - гостуване на Етър, отново на същата дата (21.09), след което и градско дерби срещу Локомотив (Пловдив) от Първа лига (събота - 25.09).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Нов в Левски започна кариерата си в баскетбола, но футболът го спечели

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички