Ново 20: Камбуров не е подобрил рекорда, Жеков посочи колко голове му трябват


Ново 20: Камбуров не е подобрил рекорда, Жеков посочи колко голове му трябват
Снимка: Lap.bg / колаж: SportLive

27486 0

Само преди няколко дни 40-годишният Мартин Камбуров постигна голямата си цел и официално стана голмайсторът за всички времена в българския елит. Това се случи в двубоя на Берое срещу Царско село, завършил с минимален успех за заралии.

Попадението бе под номер 254 за Камбуров в най-високото ниво на родния футбол и изпревари легендата на ЦСКА Петър Жеков, който по официални данни е с 253 гола. Самият Жеков обаче оспори рекорда.

76-годишната легенда сподели, че наскоро е открил, че има 8 гола, които не са написани и не се броят, открито заявявайки, че Камбуров трябва да вкара още 8 попадения, за да се превърне в голмайстора за всички времена.

"Наскоро открих, че имам 8 гола, които не са ми написани. Аз играя още от 10-ти клас. През 1961 г. нямаше никаква кореспонденция и оттам идва объркването. Едно радио имаше пред "Балкантурист" в центъра и като почват да предават мач, всички се събираха там. Всичко съм проучил, имам документи на английски и български, които доказват тези голове" - сподели той пред "България днес".

А какво заяви Мартин Камбуров за рекорда на Петър Жеков?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички