Киров за мача с Левски: Трябва да има напрежение


Киров за мача с Левски: Трябва да има напрежение
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1133 0

Новият старши треньор на Берое - Николай Киров, говори преди завръщането на Първа лига и по-точно - домакинството на Левски, което предстои за заралии. Според специалиста отборът има добра основа от футболисти и може да се бори с най-добрите отбори в елитното ни първенство.

Ето какво сподели Киров пред dsport:

"Хубавото беше, че ги имаше тези две седмици, в които да преценя състезателите, както в спортно-технически, така и в психологически план. И обратното, те да вникнат в нашето виждане за водене на играта. Надявам се, че сме свършили добра работа. По принцип всичко, което беше планирано, беше свършено. Готови сме за следващия двубой.

По принцип, до сега Берое изглеждаше по-различно при гостуванията. Това беше един от проблемите, с които се сблъскахме. Доста прилични двубои направиха като домакин. Важното е да бъдат много концентрирани и много дисциплинирани, защото срещаме сериозен противник.

Започнахме да работим при една добра основа в състава. Липсва повече дълбочината, но това е проблем, който го имат доста клубове през тази година и този шампионат, така че по нищо не се отличаваме от останалите.

Нямаме никакви проблеми от организационна гледна точка. Спокойствие в българския футбол вече трудно може да се намери. Наближавайки двубоя с Левски, трябва да се чувства и напрежението в самите играчи, защото то ги държи концентрирани за двубоя.

Вижда се положителния оттенък в играта на Левски, но от друга гледна точка това са най-приятните двубои за игра. Сигурен съм, че на стадиона ще има хубава футболна атмосфера, която ще помогне на играчите да покажат голям процент от своите възможности.

Мисля, че има по-голяма разлика през този сезон в Първа Лига в сравнение с предния. Отделят се една група водещи отбори и друга, която е доста по-назад. Има разлика, но нашата задача е с работа да достигнем водещите отбори. Оптимистично сме настроени, надявам се, краят да е добър".

Томас Фонтен ще бъде готов за мача с Левски. Той беше тук на пробен период, фактически го заварих в отбора. Той показа добро ниво и логично подписахме договор. Имаме и още един футболист, който е на проби в клуба. С него обаче нещата няма да се случат. Няма абсолютно никакъв смисъл да го обявяваме кой е.

Надявам се да зарадваме феновете на Берое в следващия двубой, за да можем да бъдем приети по най-добрия начин. Винаги от абсолютно всеки един съперник треньорът се притеснява, но трябва да направим всичко възможно да подготвим нашите състезатели с това, което ги очаква, за да могат да дадат възможно най-голям процент от своите възможности.

Чак тогава можем да търсим някакъв резултат. Има една добра основа от играчи, които бил в сериозни отбори, които се държат абсолютно професионално. Нормално да има настроение и се води добър тренировъчен процес".

Вижте с каква контрола загряха от Берое за мача с Левски!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички