Официално: Берое Стара Загора има нов старши треньор - Николай Киров!


Официално: Берое Стара Загора има нов старши треньор - Николай Киров!
Снимка: Ani Georgieva / LAP.bg

4360 0

Ръководството на Берое оповести официално, че 47-годишният Николай Киров е новият старши треньор на отбора!

Той заменя на поста Петър Хубчев, а негови помощници в Стара Загора ще бъдат Иван Кочев, Тихомир Тодоров и Атанас Николов. Новият треньорски щаб ще изведе играчите за първа тренировка днес, 14 септември, от 17:30 часа.

Киров е бивш наставник на Марица, Спартак Пловдив, Ботев Пловдив, Арда Кърджали и ЦСКА 1948, а официалният му дебют начело на Берое ще бъде на 17 септември - при гостуването на Славия от 11-ия кръг на Първа лига. 

Ето какво написаха "зелените" в своя сайт:

"Николай Киров официално бе назначен за старши треньор на „Берое“ и ще ръководи тима в предстоящата среща със „Славия“. Наставникът ще изведе отбора за своята първа тренировка днес от 17:30 ч.

Киров е на 47 г., роден в Пловдив. В треньорската си кариера е водил отборите на „Марица“, „Спартак“ (Пловдив), „Ботев“ (Пловдив), „Арда“ и ЦСКА 1948. Като наставник е носител на Купата и Суперкупата на България и двукратен финалист в турнира. Киров бе избран за „Треньор номер 1 в България“ за 2020 г. Като футболист играе на поста вратар в отборите на „Марица“, „Ботев“ (Пловдив) и „Добруджа“.

В неговият екип ще бъдат още Иван Кочев (помощник-треньор), Тихомир Тодоров (треньор на вратарите) и Атанас Николов (кондиционен треньор).

Всички от ПФК „Берое“ пожелават много успехи и победи на новия треньорския екип!

Иван Кочев ще бъде пръв помощник на новия наставник. Като футболист той играе на поста защитник. Сребърен медалист и четикратен бронзов медалист от шампионата с отбора на „Ботев“ (Пловдив). Бивш национал на България.

Тихомир Тодоров ще отговаря за подготовката на вратарите. Той има опит на тази позиция в „Нефтохимик“, „Ботев“ (Пловдив), Китай и ЦСКА 1948.

За физическата подготовка ще отговаря Атанас Николов. Той е бивш състезател и треньор на дълъг скок и има опит като кондиционен треньор в „Ботев“ (Пловдив) и ЦСКА 1948".

*Още новини за български футбол ще откриете в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички